USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Протести гірників на Волині тривають. ФОТО

30 Грудня 2014 12:53
Шахтарі знову зібрались біля приміщення Нововолинської міської ради. Перед ними виступили представники ініціативної групи, які вчора спілкувались із губернатором Волині Володимиром Гунчиком.

Стало відомо, що борг по зарплатах у повному обсязі 36 мільйонів гривень уже мали бути перераховані. Про це повідомляє «Буг».

На час початку мітингу, тобто 10:00 30 грудня, надійшло 11 мільйонів 400 тисяч гривень для погашення заборгованості із зарплати для працівників 10-ї «Нововолинської» та 6 мільйонів гривень – для гірників ДП «Волиньвугілля».

Забогованість лишається у сумі 27,8 мільйона гривень, перерахування цих коштів наразі вирішується. Чи існуватимуть і далі шахти це питання яке Гунчик пропонує вирішувати уже після свят, а для цього потрібно діяти системно. Тому після свят, 12 січня, планується поїздка на Київ, разом із представниками із шахт.

«Зустріч із Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком варто ініціювати тоді, коли матимемо програму розвитку вугільної галузі Волині.

Ми повинні довести уряду, що шахти потрібні», – наголосив Володимир Гунчик. Чому ж губернатор не завітав у шахтарське місто, безпосередньо поспілкуватись із працівниками, бувши неподалік, невідомо.

Шахтарі сподіваються на краще, та все ж не збираються припиняти акції й далі будуть відстоювати свої інтереси. Акції протесту продовжуватимуть і після свят, допоки їхні вимоги не виконають.

Тому сьогодні о 12:00 біля мосту річки Західний Буг шахтарі знову перекриватимуть дорогу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Штефан, Луцьк Показати IP 30 Грудня 2014 15:35
Чого усіх собак вішають на мера Сапожнікова та голову ОДА Гунчика? Чому ніхто не згадує бравих керівників ,,Волиньвугілля,, Гарбузюка, Зіну Буткевич, Велюру-які довели шахти до руїни? Шахти на межі ліквідації, а премій вугільні керівники нароховували собі на мільони гривень? Чому ніхто не згадає про суд що іде, про зловживання керівництвом,,Волиньвугілля,, при незаконному нарахуванні премій майже на мільон?
Штефан, Луцьк Показати IP 30 Грудня 2014 22:06
Це не я написав, а якась сволота безрога, що прикидається мною. На мою думку, у першу чергу винен міський голова Сапожніков. І гнати потрібно саме його і команду корупціонерів.
анатоль до Штефан, Луцьк Показати IP 30 Грудня 2014 22:25
Бiла гарячка?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus