USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Протести у Гонконгу: проти мітингувальників застосували сльозогінний газ

24 Травня 2020 13:04
Поліція Гонконгу застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів, які виступають проти прийняття закону наіцональної безпеки регіону.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Guardian.

«Поліція Гонконгу випустила сльозогінний газ у натовп людей після того, як тисячі вийшли на вулиці в знак протесту проти надзвичайної заяви Пекіна про введення законів про національну безпеку», – йдеться в повідомленні.

Офіцери ОМОНу, бронетранспортери і водомети були розгорнуті по всьому місту, в тому числі в пекінському відділенні зв’язку перед початком заходу.

Ситуація може загостритися, оскільки Пекін теоретично може просто обійти обраних законодавців Гонконгу і нав’язати свої зміни.

Гонконг є адміністративним районом Китаю. Відтоді як Велика Британія повернула Гонконгу суверенітет в 1997 році, район дотримувався політики «одна країна, дві системи», що дозволило йому отримати певні свободи, яких немає у іншого Китаю.

Натовпи людей почали мирний марш по Хеннессі-роуд, через 30 хвилин після початку маршу поліція випустила в демонстрантів кілька залпів сльозогінного газу.

«Деякі учасники заворушень напали на співробітників поліції і кидали в них твердими предметами», – заявили в поліції.

Як повідомлялося, щорічний Національний народний конгрес Китаю включив до свого порядку денного проект закону «Про вдосконалення правової системи і правозастосовчого механізму Гонконгу», який передбачає відповідальність за «заколот, сепаратизм і зраду». У разі затвердження, закон надасть Пекіну розширені можливості втручання в справи регіону. Ініціатива центрального уряду країни вже була розкритикована Великою Британією, Канадою та Австралією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus