USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Сльозогінний газ і гумові кулі: у Гонконзі поновилися криваві антиурядові протести

11 Травня 2020 21:20
Під час антиурядових протестів у Гонконзі сталася сутичка між працівниками поліції та активістами. Правоохоронці застосували сльозогінний газ і гумові кулі. Загалом затримали до 230 людей, є поранені.

Раніше влада не дозволила провести марш протесту 10 травня, у День матері. Пізніше акції почалися в торгових центрах. Відео кривавих протестів оприлюднили у твіттері Save Hong Kong, пише 24 канал.

Активісти запалили багаття у районі Монгкок і почали викрикувати гасла. У багатьох місцях почалися сутички з поліцією. Правоохоронці застосували сльозогінний газ і гумові кулі. Учасники акції повідомляють, що працівники поліції застосовують невиправдані заходи та надмірну силу.

Загалом силовики затримали приблизно 230 осіб, поранили щонайменше 18 людей – їх госпіталізували. Затриманих звинувачували в участі у незаконному масовому зібранні, спробі псування майна та відмові показати документи. 19 активістів оштрафували за порушення карантинних заходів.

"Поліція зупиняє та обшукує людей, навіть якщо вони стоять на найбільш жвавій туристичній вулиці", – сказав один з учасників мітингу.

Від дій поліції постраждали деякі журналісти та навіть діти. Правоохоронці навели на них перцевий балончик.

Що відомо про протести у Гонконзі

Масові протести у Гонконзі тривають майже рік – від червня 2019 року. Спочатку жителі протестували проти закону про екстрадицію на материковий Китай, який, на їхню думку, могли використати проти дисидентів.

Пізніше учасники протестів стали вимагати більшої незалежності від Китаю і проведення демократичних реформ. Вони також вимагають розслідування дій поліції під час протестів та амністії для заарештованих активістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus