USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Протести у Грузії триватимуть, доки влада не візьме «гарантований прозахідний курс»

9 Березня 2023 12:43
Незважаючи на заяву керівної партії «Грузинська мрія» про відкликання з парламенту скандального законопроєкту про «іноагентів», його опоненти мають намір знову зібратися на акцію протесту в центрі Тбілісі у четвер і мітингувати, доки Грузія не візьме «гарантований прозахідний курс».

Про це заявив на брифінгу член партії «Гірчі – Більше свободи» Цотне Коберідзе, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на видання SOVA.

За словами Коберідзе, мітинг розпочнеться о 19:00 на проспекті Руставелі.

Демонстранти вимагають ясності від влади, як саме вона планує відкликати законопроєкт «Про агентів іноземного впливу», а також негайного звільнення всіх затриманих протестувальників.

«Сьогодні неодмінно буде акція! Є багато молодих людей, які не довіряють «Грузинській мрії» і вважають, що гарантом зближення країни із Заходом є ми», – заявив Коберідзе.

За його словами, протести не припиняться, поки Грузія не візьме «гарантований прозахідний курс».

«Ми не віримо російській мрії (партії влади «Грузинська мрія». – Ред.) на слово, бо вони неодноразово «кидали» наше суспільство. Тому важливо робити щось, а не давати обіцянки. Це не можна вважати досягнутою перемогою, особливо на тлі того, коли десятки молодих людей заарештовані, а місцеперебування багатьох невідоме. Усі вони мають бути звільнені. Наша протестна хвиля і боротьба не припиняться, доки не буде гарантована європейська перспектива Грузії», – наводить «Перший канал» слова депутата опозиційного «Національного руху» Іраклія Фавленішвілі.

Після бурхливих протестів 7 і 8 березня керівна партія Грузії оголосила, що вирішила відкликати скандальний законопроєкт про «іноагентів».

Як відомо, 7 березня парламент Грузії несподівано ухвалив у першому читанні закон про «іноагентів», що подібний до російського законодавства, спрямованого за обмеження західного впливу. Це викликало спонтанні протести та сутички під парламентом, під час яких поліція застосувала сльозогінний газ, а згодом активно задіяла водомети для розгону мітингу. Затримали понад 60 осіб.

Опозиція після цього пообіцяла перейти до щоденних протестів до перемоги. Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала протестувальників.

8 березня у Тбілісі зібрався новий великий мітинг. Учасники протесту проти законопроєкту про «іноагентів» взяли в облогу будівлю парламенту.

За два дні протестів у Тбілісі співробітники МВС Грузії затримали 134 людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus