USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Протести в Грузії: 240 постраждалих, декілька людей втратили очі

21 Червня 2019 15:49
Внаслідок розгону протестів в Тбілісі постраждали 240 осіб. Про це повідомляє грузинський «Первый канал» із посиланням на Міністерство охорони здоров'я.

Постраждали 160 протестувальників і 80 поліцейських, госпіталізації потребували 102 людини. За інформацією Радіо Свобода, директор лікарні в Тбілісі Георгій Кордзахій повідомив, що двом учасникам протесту довелося видалити очі через тяжкі травми.

Гумова куля, яку випустила поліція, влучила в око журналістці, і їй також довелося його видалити.

Ще один пацієнт може втратити око, але поки рано говорити конкретно, тому що ситуація ускладнюється важкою травмою в ділянці обличчя.

У Тбілісі 20 червня почалися масові протести під будівлею парламенту після виступу депутата російської Держдуми Сергія Гаврилова в грузинському парламенті. Протестувальники виступали, зокрема, проти правлячої партії «Грузинська мрія» і спалили її прапор. Поліція Тбілісі застосувала сльозогінний газ, димові шашки та водомети проти демонстрантів, які намагалися штурмом взяти будівлю парламенту.

Своєю чергою, президент Грузії Саломе Зурабішвілі вважає, що протести, які пройшли напередодні ввечері біля парламенту Тбілісі, будуть тільки на користь Росії.

Як стало відомо 21 червня, через протести у Тбілісі голова парламенту Іраклій Кобахідзе подав у відставку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus