USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Протести в Франції: поліція застосувала сльозогінний газ

8 Травня 2017 22:31
На акціях протесту, які почалися в Парижі після перемоги на президентських виборах Еммануеля Макрона, було затримано 141 особу, повідомляє Reuters з посиланням на місцеву поліцію. За даними агентства, протестувальників було затримано на північному сході французької столиці. Вони жбурлялися предметами в співробітників поліції, а також псували майно.

Протести в Парижі почалися напередодні, 7 травня, після того, як на президентських виборах з результатом в 66,10% голосів переміг лідер партії "Вперед!" Емманюель Макрон.

Його опонент Марін Ле Пен набрала 33,9% голосів. Акції пройшли також у містах Гренобль, Пуатьє, Страсбург, Ліон, Нант і Монпельє. У Парижі поліцейські застосовували проти учасників протесту сльозогінний газ. Нагадаємо, у Франції кандидат на посаду президента країни, Емманюель Макрон, став жертвою “масованої і скоординованої” хакерської атаки. Були вкрадені справжні документи Е.Макрона, які, разом з підробленими, були опубліковані в інтернеті. Нагадаємо, 23 квітня у Франції відбувся перший тур виборів президента. За його підсумками, Макрон набрав 24,01% голосів, а кандидат на пост президента Франції від «Національного фронту» Марін Ле Пен - 21,3%. Обоє вийшли до другого туру виборів, який відбудеться 7 травня. А нещодавно кандидат у президенти Франції Емануель Макрон попередив, що Європейський союз мусить реформуватися або ж Франція може піти з нього. За словами кандидата в президенти Франції, було б зрадою допустити, щоб ЄС продовжував функціонувати в нинішньому стані. До слова, раніше глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер закликав французів не відмовлятися від єдиної Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus