USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Протести в Росії: тисячі затриманих, жорстокі побиття, арешт Навального

13 Червня 2017 08:12
День Росії 12 червня відзначився масовими затриманнями. Окрім офіційних заходів, які проводила влада, відбулися антикорупційні мітинги.

Про це інформує ТСН.

Вимагати демократичних змін у країні і посилення боротьби проти корупції вийшли тисячі росіян у понад 30 містах: Владивостоці, Новосибірську, Казані, Улан-Уде, Омську, а наймасштабніші були в Петербурзі.


Головне дійство усе ж відбувалося у Москві. Глава Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний спочатку подав заявку на проведення ходи по Тверській вулиці. Утім влада столиці відмовила активістам, посилаючись на святкові заходи на честь дня Росії. Альтернативою був вибраний проспект Сахарова.

Однак, Навальний відмовився від проведення мітингу на проспекті Сахарова та звинуватив владу у тиску на підрядників - всі вони відмовилися встановлювати сцену під різними приводами. Політик закликав однодумців все-таки виходити на Тверську вулицю.

Мерія Москви протестувальників назвала неадекватними. Мітингарів оточили колони правоохоронців, що призвело до безладу та тисняви. Заблоковані люди не мали змоги ні пройти вперед, ані залишити місця акції. Потім почалися арешти мітингувальників, які супроводжувалися жорстоким побиттям демонстрантів.

Загалом у Росії затримали майже 1,5 тисячі людей, серед затриманих - лідери опозиції Олексій Навальний і Ілля Яшин. Двоє із затриманих мітингувальників підозрюються у насильстві над працівником Росгвардії і тепер їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Сам Навальний на мітинг так і не дійшов: його затримали у під'їзді власного будинку. У поліції звинуватили політика у повторному порушенні правил організації мітингів і непокорі законному розпорядженню співробітника поліції.

Вже пізно вночі Симоновський суд Москви призначив Олексію Навальному 30 діб арешту. Сам політик відреагував на рішення суду з гумором. «Мало того, що вони всю країну розікрали, так я ще через них концерт Depeche Mode у Москві пропущу», - написав він у Twitter.

В Адміністрації президента США Дональда Трампа засудили масові затримання учасників антикорупційних акцій протесту і закликали Москву їх негайно звільнити. «США категорично засуджують затримання сотень мирних протестувальників по всій Росії 12 червня. США будуть слідкувати за ситуацією», - заявив речник Білого дому Шон Спайсер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Тор Показати IP 13 Червня 2017 08:48
А що ви пропонуєте? Вже отримали своє "щастя" через Майдан на Україні... Зрозуміло, що таке саме чекаєі Росію, якщо не зупинять це все. Чи будете доводити, шо прості люди в Україні отримали гідне життя? Добре, якщо зможемо вижити у тому "щасті"...
! до Тор Показати IP 13 Червня 2017 11:13
О, консерва вскрылась, путлеру вылизывает. Благодаря Майдану Украина сейчас цэла и неделима, государство которым можно гордится каждому гражданину. Если б не майдан рвал бы ботоксный Украину на хнр, знр, и прочие *уйнр, стравливал и делил бы. А про "щастя" ... Не смотря на твои вопли в 2014 мы не замерзли без газа, в 2015 не умерли с голоду, в 2017 тем более! Всему свое время, ГЛАВНОЕ ЧТО ИЗБРАЛИ ЕДИНСТВЕННО ВОЗМОЖНУЮ ПРАВИЛЬНУЮ ДОРОГУ, ЛЕГКО НЕ БУДЕТ, НО МЫ НА ПРАВИЛЬНОМ ПУТИ !!! А вам баранам только кнут и стойло поможет, ибо ни на что больше не достойны И НЕ ЗАСЛУЖИВАЕТЕ !
Боцман Показати IP 13 Червня 2017 08:55
Ну что, будет ботоксный опять дома взрывать ?
Анонім Показати IP 13 Червня 2017 09:04
Какие побитые все, сразу видно - жесточайшая расправа. Их вот прямо пачками, тысячми ведут в тюрьму.. Да-а, ну и кровавый режим. Не чета американскому, он протестующим даже печеньки выносит. Правда, только не у себя в стране. Протесты в США - это зачастую бойня ещё та, возглавляемая полицией.
1312 Показати IP 13 Червня 2017 09:35
АХАХА!!! НАВАЛЬНИЙ ОПОЗИЦІЯ!!! АХАХА!!! КЛОУНИ!!!
корінний лучанин Показати IP 13 Червня 2017 09:45
Ну гебельсята -сотні тисяч.
Джулія Показати IP 13 Червня 2017 12:24
А чого вони чекали? Це рашка. Протестувати можна вдома на кухні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus