USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Протести «жовтих жилетів» зібрали у Франції понад 20 тис. людей: є затримані

7 Квітня 2019 09:57
Чергові акції у Франції відбулися напередодні запланованого представлення результатів «великих національних дебатів» з проблем, що підіймається, учасниками протестів.

В акціях по всій країні на цей раз брало участь 22 300 чоловік. Це найменша кількість учасників з моменту початку протестів в середині листопада 2018 року, повідомляють Букви.

Дебати ініціював в січні Еммануель Макрон. У понеділок, 8 квітня, попередні результати повинен озвучити прем’єр країни Едуар Філіп.

Незважаючи на те, що протести в основному пройшли мирно, кілька разів поліція змушена була застосовувати сльозогінний газ проти маніфестантів.

У столиці Франції були затримані 43 учасники протестів

Акції також пройшли в таких містах, як Ніцца, Бордо, Тулуза, Руан, Лілль, Ліон і Нант.

Протестувальники продовжують виходити на вулиці, незважаючи на те, що 4 грудня уряд Франції вирішив ввести мораторій на зростання податку на паливо на 6 місяців через масові протести і заворушення в країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus