USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сутички з поліцією та понад 40 затриманих: у Франції відновилися протести

12 Січня 2019 19:38
У Франції розпочалася нова хвиля протестів «жовтих жилетів». У Парижі (Франція) під час акції 12 січня відбулися сутички протестувальників з поліцією, останні розпилили сльозогінний газ, повідомляє ТСН з посиланням на видання Le Figaro.

У сьогоднішній акції взяли учать тисячі людей. Поліція затримала 43 особи. В основному арешти ставалися після перевірок, причиною були носіння забороненої зброї або участь у сутичках.

Зазначається, що протестувальники кидали у поліцію каміння та інші предмети.

Головна процесія протестувальників у столиці Франції дійшла до площі Шарля де Голля.



Нагадаємо, протести «жовтих жилетів» проти підвищення цін на пальне розпочались у Франції в листопаді. Під час протестів загинули дев’ятеро людей, ще понад 1407 осіб отримали тілесні ушкодження.

Згодом стало відомо, що у Франції призупинять рішення про підвищення податку на пальне. Пізніше Еммануель Макрон анонсував підвищення зарплати та скорочення податків.

Згодом французький уряд повідомив, що рух «жовтих жилетів» отримує підтримку з-за кордону.

Як відомо, «жовті жилети» – це спонтанний протестний рух у Франції, без вираженого лідера, що з’явився в кінці 2018 року. Назва руху пішла від світловідбивних жовтих жилетів, які використовують учасники демонстрацій для самоідентифікації. Після Франції протести розпочалися у Сербії, Польщі, Бельгії та Нідерландах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus