USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Протягом місяця на Волині можна добровільно здати зброю

1 Жовтня 2019 12:19
Із 1 до 31 жовтня на території Волинської області триватиме місячник добровільної здачі вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових матеріалів та засобів самооборони.

Про це йшлося 1 жовтня під час брифінгу в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області за участі заступника керівника ГУНП Сергія Козака, керівника управління превентивної діяльності ГУНП Володимира Солоненка та керівника сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи ГУНП Павла Харитонюка.

Місячники добровільної здачі зброї організовують щороку, зазвичай двічі на рік, аби зменшити кількість незареєстрованої зброї в області.

Заступник керівника ГУНП Сергій Козак зазначив, що хоче звернутися до жителів Волині, зокрема, ветеранів військових дій із проханням добровільно здати зброю, боєприпаси чи вибухівку.

«І тим самим, можливо, врятувати чиєсь життя і долучитися до створення безпекового середовища, зробити все, щоб біля наших домівок не вибухали боєприпаси», – сказав Сергій Козак.

Він пригадав випадок на сусідній Рівненщині, де дідусь зберігав велику кількість боєприпасів у непристосованому місці, в результаті чого постраждав його онук.

Володимир Солоненко додав, що хоче звернутися і до власників зброї, які зберігають її вдома. Він пригадав трагічний випадок у Одеській області, коли, повернувшись із полювання, чоловік залишив зброю без нагляду, в результаті чого 12-річна дитина взяла зброю і застрелила підлітка «через нехтування елементарними правилами поводження зі зброєю».

Павло Харитонюк зазначив, що наступний місячник добровільної здачі зброї, можливо, буде оголошено у грудні чи листопаді. Та додав, що в кожному районі є людина, яка відповідає за здачу зброї і можна звертатися не тільки до Головного управління поліцій, а й за місцем реєстрації.

Зазначимо, що, згідно з Кримінальним кодексом України, особі, у якої виявлять незареєстровану вогнепальну зброю, вибухові речовини або бойові припаси, загрожує покарання у вигляду позбавлення волі терміном від 3 до 7 років.

Своєю чергою, особа, яка добровільно здасть до правоохоронних органів незареєстровану зброю, звільняється від кримінальної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тор Показати IP 1 Жовтня 2019 13:41
Сокира, молоток, навіть виделка можуть бути засобами самооборони. Все це здати?? Лише хворі на голову люди можуть таке писати. І держава дозволила цим людям носити зброю???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus