USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Протягом ночі в Луцьку 2 п'яних водіїв намагалися підкупити патрульних

24 Травня 2020 18:35
Протягом ночі двоє водіїв у стані алкогольного сп'яніння намагалися підкупити патрульних, аби уникнути відповідальності.

Про це повідомляє патрульна поліція Волині у фейсбуці.

Зазначається, що екіпаж патрульної поліції близько 3 години на вулиці Домни Гордіюк помітили автомобіль Renault Magene, водій якого порушив правила дорожнього руху, а саме не виконав вимогу дорожнього знаку.

Під час спілкування у водія виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Відповідно до чинного законодавства охоронці правопорядку запропонували водієві пройти огляд на стан сп’яніння, однак останній категорично відмовився та намагався «вирішити дане питання іншим способом».

37-річний водій не зважаючи на усні попередження патрульних поліцейських щодо кримінальної відповідальності за обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі, поклав у салон службового автомобіля неправомірну вигоду – 5 тисяч гривень.

Другий випадок трапився близько 6 години ранку. На проспекті Перемоги автомобіль Mercedes-Benz E-class порушив правила дорожнього руху. Під час перевірки документів поліцейські помітили у водія та пасажира автомобіля ознаки алкогольного сп’яніння.

Надалі встановили, що пасажир автомобіля є його власником та передав керування своєму товаришу, який перебував в стані алкогольного сп’яніння, результат огляду – 1,47 проміле, що у 7 разів перевищує допустиму норму.

На цьому чоловіки не зупинилися та продовжили свої неправомірні діяння. Водій автомобіля Mercedes-Benz, проігнорувавши попередження патрульних, намагався покласти до службового автомобіля неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 1500 гривень за непритягнення до відповідальності.

Патрульні склали всі необхідні матеріали та на місце викликали слідчо-оперативну групу для належної фіксації події.

Тепер, окрім адміністративної, особам загрожує ще й кримінальна відповідальність.

Ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Покарання передбачене статтею: штраф від 8 500 до 12 750 або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Травня 2020 19:37
Це всі хто іздить п‘яними саме більше кричать про корупцію! Шо в краіні нема порядку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus