USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Проти бійців «Айдару» прокуратура порушила 57 проваджень

20 Жовтня 2014 13:05
Правоохоронці Луганщини почали 57 кримінальних проваджень за фактами здійснення корисливих злочинів "особами в камуфляжній формі або особами, які представлялися бійцями батальйону "Айдар".

Про це повідомив заступник генерального прокурора-головний військовий прокурор Анатолій Матіос в інтерв'ю Українським Новинам.

"Усього слідчими військової прокуратури Луганського гарнізону й слідчими міліції в Луганській області (станом на 14 жовтня) розслідуються 57 кримінальних проваджень за фактами здійснення виключно корисливих злочинів особами в камуфляжній формі або тими, які представлялися бійцями батальйону "Айдар", - сказав Матіос.

Він зазначив, що із зазначених фактів 31 - тяжкі й особливо тяжкі злочини.

З його слів, всі без винятку злочини скоєні не в зоні проведення бойових дій.

Матіос також повідомив, що під час розслідування обставин здійснення бійцями 24 батальйону територіальної оборони "Айдар" кримінальних правопорушень, пов'язаних з викраденням депутата Луганської облради Павла Малиша, в автомобілі, на якому пересувалися підозрювані, вилучені платіжні документи на різні прізвища (кредитні картки, чеки, заяви на видачу готівки тощо).

На одній з діючих карток перебувало 850 тисяч гривень.

Раніше командир батальйону Міністерства оборони "Айдар" Сергій Мельничук заявив, що відкрито одне кримінальне провадження проти бійця його батальйону.

Нагадаємо, що міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала українську владу розслідувати порушення прав людини бійцями батальйону територіальної оборони "Айдар" на Сході України.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що позашляховик із наклейкою на дверях "Айдар" припаркувався біля Ягодинської митниці. Як пояснили чоловіки у військовій формі, вони вирішили охороняти порядок на прикордонній території.

І вже за кілька днів, нібито чутки про те, що представники батальйону "Айдар" вимагають гроші на Ягодинській митниці, спростував координатор Самооборони Майдану Волині Андрій Хведчак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Всезнайко Показати IP 20 Жовтня 2014 13:12
коментар було видалено
Анонім до Всезнайко Показати IP 20 Жовтня 2014 13:21
коментар було видалено
иван Показати IP 20 Жовтня 2014 13:15
коментар було видалено
аяяй Показати IP 20 Жовтня 2014 13:16
Нужен все таки контроль со стороны государства за всеми добровольческими батальонами,а то беспредел и анархия начинается,каждый,кто при деньгах создает личную армию
иван до аяяй Показати IP 20 Жовтня 2014 13:30
конроль нужен над новой властью начиная из киева ( за курскими соловьями кириленками- луценками-порошенками-белом братсвом-беложирами-рыгокумуняками-яремами-голомшами может кого то забыл-дополните ) Скоро выборы и ето на 5 лет мы проголусуем за народную ж-пу которой до 2015 видеть небудет или недоживем ) все ето бурья в стакане воды о чередной лохотрон
Панас Показати IP 20 Жовтня 2014 13:53
ось вам той айдар!
Не пи... до Панас Показати IP 20 Жовтня 2014 14:53
Правоохоронці Луганщини..., а чому вони не в АТО? Факти мародерства в стідію, а не чорний піар. Нехай автор статті поїде і повоює. Чи луганський мєнт буде на бесі їздити, а доброволець з Волині має з голоду подихати бо в нас державі насрати на людей, які хочуть захищати державу?
Панас до Не пи... Показати IP 20 Жовтня 2014 20:05
Ось тобі, хлопчє Не пи... і АТО! Протези будуть безплатними. Одна справа хотіти зажищати державу, і зовсім інша вміти захищати. Айдар захищати державу не вміє!
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2014 15:15
Мадерство завжди було просто в нас ні хто не контролюе такі органації
Герой Показати IP 20 Жовтня 2014 18:07
Что представляет собой Украинская повстанческая армия Украинская повстанческая армия была создана 14 октября 1942 года по решению руководства Организации украинских националистов. Целью УПА была провозглашена борьба за независимость Украины – как от большевиков, так и от немцев. Тем не менее, руководство ОУН не рекомендовало "прибегать к боям с большими немецкими силами". В 1943 году была достигнута договоренность между представителями Третьего рейха и ОУН, что УПА будет охранять железные дороги и мосты от советских партизан, поддерживать мероприятия немецких оккупационных властей. Взамен Германия обещала снабжать оружием и амуницией части УПА, а в случае победы фашистов над СССР позволить создать Украинскую державу под протекторатом Германии.
аяяй до Герой Показати IP 21 Жовтня 2014 09:20
Ну и что.? Историю не изменишь,!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus