USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

«Проти Росії має бути жорстка позиція», - сенатори США

11 Лютого 2017 15:01
На відміну від президента США Дональда Трампа, сенатори від обох партій рішуче заявляють про те, що необхідно зайняти жорстку позицію проти Росії, яка все частіше здійснює агресію за кордоном і проводить репресії всередині країни, інформують Економічні відомості.

Група з восьми сенаторів від Республіканської партії написала листа на ім'я президента Трампа, в якому заявила:

«Сполучені Штати повинні однозначно засудити Росію і зробити попереджувальні дії для стримування російської агресії в Україні. Росія напала на Україну і незаконно анексувала Кримський півострів, діючи всупереч нормам міжнародного права. Вона також безпосередньо підбурює і підтримує так званих «сепаратистів і повстанців» на сході України. З 2014 року в ході цього трагічного конфлікту загинуло понад 10 тисяч українців, а через бойові дій в країні сьогодні півтора мільйона внутрішньо переміщених осіб. Чергова ескалація воєнних дій вздовж «лінії зіткнення» на сході України повинна стати нагадуванням про злодійські наміри Росії.

Адміністрація повинна зберегти діючий в даний час американський режим санкцій проти Росії і російських господарюючих суб'єктів, а також при необхідності ввести нові санкції, які Росія заслужила своєю поведінкою - якщо не буде відновлений контроль України над Кримом, якщо Росія не виконає в повному обсязі Мінські угоди, і якщо вона не припинить свої спроби підриву українського суверенітету. Далі, ми просимо вас прискорити поставки оборонного летального зброї в Україні. Нас втішило те, що держсекретар Рекс Тіллерсон під час слухань при затвердженні на посаді підтримав цю позицію».

Сенатори попередили про неприпустимість торгу про долю Сирії: «Сполучені Штати не повинні вступати ні в які військові або дипломатичні угоди з Росією щодо майбутнього Сирії, поки Москва не припинить свої бойові дії, які викликали величезні збитки і людські страждання, і не відмовиться від підтримки кровожерного режиму Башара аль-Асада».

Вони також засудили російську кібервійну проти Заходу.

«І найважливіше: ми закликаємо вас повідомити Москву про те, що цінності демократії, права людини, прозорість і підзвітність виключно важливі для американської зовнішньої політики, що ці цінності не можуть бути предметом торгу, і що Сполучені Штати будуть і далі просувати їх у всьому світі, в тому числі, в Росії. Президент Путін повинен знати, що Сполучені Штати залишаються світочем надії і демократії в усьому світі, і будуть боротися за праве діло», - йдеться в заяві.

Як це не дивно, готовність закликати Путіна до відповіді за репресії всередині Росії і захистити американську демократію розколола рішуче налаштованих сенаторів (демократів і республіканців) і тих законодавців, які більше зацікавлені в логічному обгрунтуванні дій Трампа і поділяють його погляди. Причина очевидна: Трамп виконує замовлення Трампа (так в тексті, - прим. перекл.), щоб очорнити західні демократичні інститути, уникаючи будь-яких розмов про російську клептократію, про порушення прав людини і про військові злочини в Сирії. Між іншим, репутація США не покращиться від того, що американський президент не відмовляється від свого бізнесу і використовує Білий дім для збагачення своїх дітей.

Путін пограбував свою країну на десятки мільярдів, про що повідомляють американські розвідувальні джерела, проте в США про це майже ніколи не говорять. Високопоставлений член постійного спеціального комітету з розвідки палати представників Адам Шифф (Adam Schiff), демократ з Каліфорнії, в минулому році навів переконливі аргументи на користь розкриття цієї інформації. Шифф закликав президента Обаму у відповідь на російські хакерські атаки під час виборів в США приступити до «викриття корупції в Кремлі і корумпованості самого Путіна». Ослаблення позицій Путіна в країні і спростування його доводів про те, що в моральному плані Сполучені Штати нітрохи не кращі за Росію, повинні стати невід'ємною частиною нашої стратегії національної безпеки щодо Москви.

Високопоставлений член комітету з міжнародних відносин сенатор Бен Кардін (Ben Cardin), республіканець від штату Меріленд, також торкнувся цієї теми на засіданні комітету.

«Хочу сказати лише пару слів про те, що турбує мене в спробах президента Трампа поставити знак моральної рівності між кривавими діями Путіна і діяльністю нашої країни, - сказав він. - Тут немає ніякої моральної рівнозначності, і я думаю, це зробило погану послугу тим військовослужбовцям, які захищають нашу країну і наші демократичні цінності. Я повинен був сказати про це».

Він похвалив представника США в ООН Ніккі Хейлі, заявивши, що санкції проти Москви не можна скасовувати, поки «Росія не виконає вимоги гельсінкських угод, не піде з Криму, не припинить своє втручання в Україні і не виконає всі умови мінських домовленостей ». Як республіканець, Кардін вважає, що дії Путіна за кордоном і всередині країни пов'язані між собою. «Вашингтон повинен продемонструвати свою рішучість, тому що Москва продовжуватиме втручання в демократичний процес в нашій країні і в країнах-союзниках. Вона буде і надалі порушувати суверенітет своїх сусідів, йдучи все далі, поки її не зупинять».

Як пише ТСН, американські спецслужбовці вперше підтвердили достовірність деяких з повідомлень, описаних в 35-сторінковому досьє, складеному колишнім британським розвідником. У досьє є подробиці про дюжини розмов між високопоставленими російськими чиновниками і іншими росіянами. Джерела CNN кажуть, що деякі з цих розмов дійсно мали місце, але невідомо, чи вони стосуються Трампа.

Про це CNN розповіли кілька нинішніх і колишніх співробітників правоохоронних органів і представники розвідки США.

Жоден з цих фактів, які знайшли своє підтвердження, не стосуються непристойної інформації про Дональда Трампа, що міститься в досьє.

Ці твердження були зроблені на основі повідомлень, перехоплених з боку правоохоронних органів і розвідки США. Тож дослідники мають "велику впевненість" у достовірності деяких аспектів досьє і вони продовжують досліджувати його зміст, кажуть джерела телеканалу.

Речник Білого дому Шон Спейсер на прохання про коментар сказав: "Ми як і раніше з огидою ставимося до фейкових новин на CNN".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
питання Показати IP 11 Лютого 2017 18:05
А проти контрабандиста Порошенка яка має бути позиція чи американці у долі?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus