USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Проти відомого блогера Спартака Субботи відкрили кримінальну справу щодо підробки документів

29 Вересня 2023 08:42
Шевченківське управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві проводить досудове розслідування щодо факту можливих протиправних дій з боку блогера Спартака Субботи.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України у відповідь на запит hromadske.

Зазначається, що правоохоронці розслідують використання Спартаком, імовірно, підроблених документів про освіту, виданих на його ім’я.

Кримінальне провадження відкрили 20 квітня за ознаками підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів. Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Блогер Спартак Суббота був співведучим одного з найпопулярніших українських подкастів «Подкаст терапія», де разом з актором і коміком Євгеном Яновичем вони обговорювали здебільшого психологію.

Психолог і гештальт-терапевт Ілля Полудьонний зібрав дані про те, що Спартак Суббота міг брехати про себе. 11 квітня текстову версію матеріалу опублікували на сайті видання «Свідомі».

У цьому матеріалі Полудьонний ставить під сумнів цілу низку фактів про Субботу. Наприклад, ідеться, що майже п’ять років Суббота публічно позиціювався як кандидат психологічних наук, але не мав цього ступеня, а також працював в Інституті когнітивного моделювання, який пов’язують із проросійською ОПЗЖ.

Суббота заперечив, що брехав про свою освіту, і заявив, що звинувачення в неетичній поведінці оскаржуватиме в суді.

Після публікації Полудьонного українське видавництво «Віхола» припинило співпрацю із Субботою. А Янович оголосив про закриття спільного проєкту із Субботою (хоча останній продовжив випуск подкасту).

10 травня Спартак Суббота опублікував відео, у якому заперечує інформацію з розслідування про нього.

У відповідь на це Міністерство освіти та науки України звернулося до поліції з проханням перевірити можливий факт підроблення та зумисного використання підроблених документів блогера Спартака Субботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юрій Показати IP 29 Вересня 2023 09:51
Тепер буде Спартак Ннедділляя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus