USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

При інфаркті натирали спину спиртом. Волиняни п’ять років судяться з лікарнею через смерть батька

15 Червня 2023 18:18
Уже п’ять років двоє синів судяться з Горохівською лікарнею через смерть батька. Чоловіку було 68 років. Він потрапив до медичного закладу через ампутацію ноги. Операція пройшла успішно. Через кілька днів чоловіку стало зле і згодом у лікарні він помер.

Як виявилося після розтину, життя обірвалося через інфаркт, який ніхто не лікував. Родичі покійного подали до суду й довели, що пацієнту встановили неправильний діагноз. Проте лікарня подала апеляцію, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Прецедент трапився в Горохівській лікарні у 2018 році. 68-річного чоловіка до медзакладу привезли з хворою ногою. Кінцівку довелося ампутувати. Операція пройшла успішно. І діти вже планували забрати батька додому, проте його стан здоров’я раптом став погіршуватися. Чоловік скаржився на те, що в нього пече у грудях.

«Лікуючий лікар Анатолій Сафонік говорив про те, що в батька, можливо, пневмонія, можливо, якісь інші захворювання. Він внятно не зміг роз’яснити, яка в нього проблема зі здоров’ям. Намагалися нам пояснити, що батька наступного дня мають відправити на флюорографію, провести певні дослідження, встановити, яка все ж таки причина погіршення стану здоров’я. Ніхто про інфаркт міокарда, від якого помер батько, не говорив. Ми про це дізналися тільки після смерті», – розповідає син померлого Юрій Мудрак.

Як пригадує: батьку призначали та кололи певні препарати в переддень смерті.

«Як виявилося, в батька був інфаркт, а йому розтирали спину спиртом, якого, до речі, в цій установі не було. Ми також ходили й купували цей спирт», – додає Юрій Мудрак.

Після розтину сини дізналися, що причиною смерті став зовсім інший діагноз, а не той, про який говорили лікарі. Вони вирішили піти до суду, бо ж їхній батько не отримав належного лікування, яке могло би врятувати йому життя.

Суд першої інстанції задовольнив позов частково і постановив виплатити рідним 100 тисяч гривень моральної шкоди. Проте Горохівська лікарня подала апеляцію.

«Справа тут не в грошах. Справа в тому, щоби люди, якщо не можуть працювати на таких посадах, працювали в іншій сфері… Це неодноразові випадки. Просто люди не хочуть цього ворушити… Ми хочемо, щоби була якась справедливість. Мені здається, життя людини не можна оцінити у 100 тисяч, мільйон чи 10 мільйонів, якщо її вже немає. Просто нехай люди задумаються. Я не хочу, щоб його з роботи виганяли. То його життя. Але нехай відноситься нормально до пацієнтів», – говорить син померлого Олег Мудрак.
Журналістам вдалося поспілкуватися з Анатолієм Сафоніком, але нічого конкретного з приводу обвинувачень лікар не сказав.

Анатолія Сафоніка від роботи не відсторонили навіть тоді, коли суд першої інстанції постановив виплатити родичам померлого моральну компенсацію.

Нині засідання перенесли у зв’язку з клопотанням сторони відповідача, яка на суд не з’явилася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Каріна Показати IP 15 Червня 2023 18:42
Дуже правильно. Справедливість треба у всьому! І лікарів за таке карати а не зарплати високі а відповідальності немає. Ск
Правдоруб Показати IP 15 Червня 2023 21:11
Згідно висновків Всесвітньої Ассоціації Медиків близько 40% смертності являються наслідком неправильно поставленого діагнозу та неправильного лікування...
Валерій Показати IP 16 Червня 2023 12:27
За таку халатність треба лікарів виганяти з роботи через не професійність.Щоб не було інших смертей.....
Анонім Показати IP 18 Червня 2023 03:16
співчуття братам померлого....в лікарнях повинні бути камери відеоспостреження так як це зроблено за кордоном, щоб родичі мали змогу в будь - який час спостерігати онлайн за станом хворого та наданням йому необхідної допомоги, щоб мали доступ до картки лікування хворого, щоб лікар не зміг переписати її - у противному випадку байдужість і коррупція залишаться....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus