USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

При нинішніх темпах вакцинації пандемія COVID-19 закінчиться через 7 років, – Bloomberg

10 Лютого 2021 14:42
Коли пандемія коронавірусу нарешті закінчиться? Це питання турбує з того моменту, коли COVID-19 охопив весь світ у 2020 році. Відповідь на нього можна дати шляхом оцінки процесу вакцинації.

Про це пише видання Bloomberg, яке створило найбільшу базу даних щеплень від коронавірусу, які вже були зроблені у світі, повідомляє УНІАН.

Всього по світі розійшлися 119 мільйонів доз. Американські вчені, такі як головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі, вважають, що потрібно зробити щеплення 70-85% населення, щоб життя повернулося до норми. Відстеження вакцинації від Bloomberg показало, що деякі країни значно швидше досягають прогресу, ніж інші, ставлячи за мету зробити два уколи 75% своїх мешканців.

Ізраїль наразі став країною з найвищим рівнем вакцинації у світі. Всього через два місяці він досягне мети, зробивши щеплення 75% населення. США ж зроблять це якраз до новорічної ночі 2022 року (хоча Північна Дакота виконає свою роботу на півроку раніше, ніж Техас).

Зважаючи на те, що вакцинація проходить в багатих країнах Заходу швидше, ніж у світі загалом, знадобиться 7 років, щоб позбутися COVID-19. Це якщо темп імунізації буде таким, як зараз.

Bloomberg пояснює, що його калькулятор вакцинації покликаний дати погляд на речі у перспективі. Він використовує поточні середні дані про проведені щеплення. Це означає, що чим більше уколів буде зроблено, тим більше буде зменшуватися цифра, яка означає час, потрібний для вакцинації 75% населення. Розрахунки будуть мінливими, особливо на початку процесу дистрибуції вакцин. А показники можуть бути викривленими тимчасовими затримками і проблемами.

Наприклад, розрахунок для Нью-Йорка ненадовго зріс до 17 місяців через зимові хуртовини, які заважали деяким групам людей зробити щеплення. Тепер, коли негода минулася, показник повернувся до старого - 13 місяців. Схожим чином оцінка вакцинації в Канаді погіршилася на 50% через повідомлення про затримки у постачанні вакцин. Через це оцінки говорять, що Канаді знадобиться більше 10 років, щоб зробити щеплення від COVID-19 75% своїх громадян.

Це може послужити тривожним сигналом для політиків і чиновників в сфері охорони здоров’я, але не означає, що канадці приречені на десятиліття соціального дистанціювання. Канада уклала контракти на більшу кількість доз на душу населення, ніж будь-яка інша країна. Тож її оцінки будуть зростати.

Темпи вакцинації пришвидшаться, коли ще більше препаратів стануть доступними. Деякі найбільші у світі виробники медикаментів з Мексики й Індії лише починають свою роботу. Країни уклали більше 100 угод на покупку понад 8,5 мільярдів доз вакцин, про що свідчать дані Bloomberg. Лише третина країн тільки розпочали кампанії з вакцинації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus