USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

При райлікарнях створять бригади, які тестуватимуть на Covid-19 удома

27 Березня 2020 20:24
При центральних районних лікарнях будуть створені мобільні бригади лікарів, які виїжджатимуть на виклики додому до людей з підозрою на коронавірусну хворобу Covid-19.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу у п’ятницю, повідомляє Укрінформ.

«Дано доручення створити при центральних районних лікарнях мобільні бригади, які складатимуться з водія і медичних працівників, для того щоб на виклики сімейного лікаря, екстреної медичної допомоги, а також інших медичних працівників ця бригада приїжджала додому до людей, у яких буде підозра на коронавірусну хворобу, для забору зразків для проведення досліджень у вірусологічних лабораторіях», – сказав Ляшко.

Він зазначив, що це зменшить мобільність людей, які мають симптоми коронавірусної хвороби, і необхідність відвідування ними сімейного лікаря чи інші заклади охорони здоров’я для того, щоб здати аналіз.

Ляшко додав, що найближчим часом МОЗ повідомить усі контактні телефони та пояснить, як відбуватиметься цей процес.

Водночас він наголосив, що у разі появи симптомів коронавірусної хвороби потрібно обов’язково звернутися до свого сімейного лікаря чи медичного працівника, з яким є контакт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 27 Березня 2020 20:31
Ще б тим бригадам засоби індивідуального вірусозахисту, а не хірургічну маску яких теж не вистачає. Багато є бригад в запасі? Адже без захисту після підтвердження носія при тестуванні вони мають теж самоізолюватись. За 5-8 тис грн багато є охочих?
Дід Мазай Показати IP 27 Березня 2020 20:46
Під цим прикриттям будуть обслуговувавати всяких начальничків і бізнесменів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus