USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.86

При затриманні російських диверсантів у Києві загинув боєць «Альфи»

10 Грудня 2015 10:00
СБУ пізно ввечері 9 грудня провела спецоперацію по припиненню діяльності диверсійно-розвідувальної групи, що діяла в низці міст України, під час якої загинув співробітник спецпідрозділу «Альфа» Андрій Кузьменко. Про це із посиланням на сайт Служби безпеки України пише lb.ua.

«Затримано двох громадян Російської Федерації і троє громадян України. Ще один з членів ДРГ вчинив опір із застосуванням автоматичної зброї, поранивши при цьому двох співробітників спецпідрозділу «Альфа», один із яких згодом помер, і був знешкоджений.

Під вогнем співробітники «Альфи» спочатку евакуювали з помешкання, де переховувався диверсант, господарів та їхню семирічну дитину, і лише потім завершили штурм озброєного злочинця», – сказано в повідомленні.

Огляд місць події триває, проте лише за однією з адрес в столиці вилучено вісім саморобних вибухових пристроїв, чотири кілограми тротилу, автоматичну зброю, більше сорока гранат і близько двох тисяч патронів, а також компоненти вибухових пристроїв і засобів ураження.



Про те, що один із "альфівців" помер, повідомила спікер СБУ Олена Гітлянська у своєму Фейсбуці:

«Так, дуже шкода, але той, хто це зробив, отримав свою кулю (пручався)», – написала вона. Також Гітлянська уточнила, що був затриманий ще один громадянин РФ, а спецоперація триває.

Журналіст Петро Шуклина у своєму Твіттері також пише, що СБУ офіційно підтвердила загибель бійця.

«Мені підтвердили. Боєць «Альфи» помер. Постріл у голову. Вбивця – російський диверсант – убитий вогнем», – написав він.

«Еспрессо-ТВ» повідомляє, що СБУ штурмувала квартиру в Оболонському районі Києва на вулиці Лайоша Гавро, 1а. Поліцейські в коментарі каналу повідомили, що охороняють місце подій.



До слова, на вході у сесійну залу Волинської обласної ради під час пленарного засідання вчора, 8 грудня, були посилені заходи безпеки. Чергові охоронці запитували в усіх, чи мають вони зброю. Також вони користувалися металошукачами.

З цього приводу декілька інтернет-ресурсів подали таку собі «гарячу» новину про те, що журналістів нібито не пускають в сесійну залу і обшукують на вході. Дії охорони обурили медійників.

Чим викликані такі заходи безпеки, пояснив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця під час прямого ефіру на каналі «Нова Волинь» 8 грудня. З його слів, приміщення облради та облдержадміністрації не має бути прохідним двором, коли відсутнє розуміння, хто куди йде, як це відбувалося досі. На переконання Ігоря Палиці, усюди має бути порядок, більше того, в той час, коли в країні триває війна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Всезнайко Показати IP 10 Грудня 2015 11:29
Але, є інформація, що це не росіяни, а дагестанські терористи...
Анонім до Всезнайко Показати IP 10 Грудня 2015 12:00
, які разом з українцями були черговою бандою ІГІЛ, яку відправили з Одеси в Маріуполь. А вони поїхали до Києва. Тому цих побратимів і зничтожили.
1 Показати IP 10 Грудня 2015 12:47
Ага, а дагестан це в африці
Анонім до 1 Показати IP 10 Грудня 2015 14:40
А ти що, не розумієш різницю між "російскі диверсанти" і "диверсанти - росіяни"? Між іншим, Росія офіційно визнає те, що в рядах ІГІЛ є росіяни, так само як і предстаники інших країн, наприклад США та Франції. Наприклад, теракт в Парижі здійснили і громадяни Франції.
Анонім Показати IP 10 Грудня 2015 20:54
Хохма заключается в том, что у одного из этих террористов, как сообщают украинские СМИ, с собой был семилетний сын.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus