USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Причину обвалу будинку в Луцьку назвуть за 2-3 тижні

13 Червня 2012 14:22
Експертна комісія з Рівного найближчим часом розпочне масштабний огляд багатоповерхівки на вулиці Рівненській, яка частково обвалилася 10 червня. Остаточні висновки фахівці можуть назвати за два-три тижні.
Про це 13 червня повідомив член комісії, завідувач рівненської лабораторії будівельних конструкцій і споруд Олександр Борисюк.
На його думку, обвал спровокувала неякісно зроблена при зведенні будинку цегляна кладка між вікнами. Також він не бачив порушень у несучих стінах будинку, які розташовані в магазині «Ліга-Нова».
Окрім цього, Борисюк розказав, що протягом двох-трьох тижнів експерти з Рівного проводитимуть обстеження фундаменту, цегляної кладки, розчину, яким скріплювали конструкції. «Протягом двох тижнів працюватимемо по квартирах», - додав він.
Зі слів експерта, остаточні висновки фахівці назвуть за два-три тижні.
Нагадаємо, 10 червня цей будинок частково обвалився. Руйнування зазнали вісім квартир 1-го та 2-го під’їздів. Через обвал загинули 2 людини, ще одна – шпиталізована.
Нагадаємо, на вимогу мешканців будинку спеціаліст прибув до Луцька, щоб оглянути 3-ій та 4-ий під’їзди будівлі. Однак через суперечності з жителями будівлі, Борисюк поїхав з місця події, так і не розпочавши обстеження.
Обурені лучани заблокували рух вулицею Рівненською. Акція протесту тривала приблизно 50 хвилин, а заспокоїлися мешканці будинку-руїни лише після приїзду міського голови Луцька Микола Романюка.

Нагадаємо, позавчора експерти обіцяли 12 червня назвати причину обвалу будинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
питання Показати IP 13 Червня 2012 14:39
тягнуть час, чекаюь поки атмосфера стихне, відвернуть увагу чимось іншим і тд. А ще треба час щоб пошукати документи на будівництво того будинку щоб сказати що він невірно побудований. Хіба все місто не знає що розібрали пів підвалу? яка експертиза на 2 тиждні?
відповідь Показати IP 13 Червня 2012 15:42
А ви такий спритний? Може ви фахівець і можете за пару годин дослідити склад цегли, бетону, зробити заміри... Таких розумних знаєте скільки?! Тільки всьому потрібно знати міру і не бути такими нахабними! Люди у яких провалилися квартири тимчасово в готелі і чекають квартир, а шум піднімають інші, хто на халяву, під шумок, квартирку захотів. Так дочекайтеся висновків комісії, а потім шум піднімайте і це виписано всіма законодавчими актами. У іншому випадку - вас навіть у суді слухати не будуть, закони хоч трохи знати потрібно! А з цієї ситуації видно, що самі жителі, поки гаряче, хочуть нахрапом квартирки отримати!
lola до відповідь Показати IP 13 Червня 2012 16:16
Хочуть нахрапом квартири отримати? Хотіла б я на вас подивитися як би ви були мешканцем цього будинку. Ви б дозволели своїй дитині заснути у домі який може обвалитися? Може звісно й не обвалитися. Але я б особисто не ризикувала здоровям і життям своєї дитини.
для "відповіді" до відповідь Показати IP 13 Червня 2012 19:48
Цікаво чи Ви такий розумний знавець законів хочаб на ніч туди пішли поспати? Дуже сумніваюсь!!! А писати різну дурню розумними словами багато хто може, краще б допомогли комусь, а не жабою давились!!! P.S. А жителям будинку раджу запросити свого експерта (незалежного), так хоч спокійніше буде.
Толян Показати IP 13 Червня 2012 15:46
Ну почистили там перегородки і що?
//// Показати IP 13 Червня 2012 16:54
Перегородки плити тримали.
Толян до //// Показати IP 14 Червня 2012 09:54
Нічого розумнішого не придумав? =))
Читач Показати IP 13 Червня 2012 17:07
27.02.2012 р. в Астрахані обвалився будинок. Запит в пошуковій системі "обвал дома в Астрахани". Ситуація може бути схожою і в Луцьку. Гарантії того, що подальшого обвалу не буде, поки що відсутні. Думаю, що експерти в своїх висновках будуть обережні...
) Показати IP 13 Червня 2012 21:16
взыскать с этих негодяев все что можно - кто стены снес! показательный суд!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus