USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Прихована аудіо- та відеофіксація фактів корупції чиновників стала законною

28 Травня 2015 09:30
Кожен громадянин тепер може безперешкодно використовувати засоби прихованої аудіо- та відеофіксації для документування фактів корупції.

Верховна Рада України підтримала проект закону №1165 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення ролі громадянського суспільства у боротьбі з корупційними злочинами».

Про це йдеться на сайті Корупція.

Змінами передбачається також введення у кримінальне процесуальне законодавство інституту громадського звинувачення у сфері корупційних злочинів. Це означає, що громадським обвинувачем може стати будь-яка фізична або юридична особа, яка безпосередньо постраждала від кримінального злочину або якій стало відомо про скоєння злочину.

Як зазначає видання Дзеркало тижня, автор законопроекту Андрій Кожем’якін пояснив, що «громадський обвинувач користується такими ж правами, як і слідчий, і прокурор, і стає повноправним учасником розслідувань кримінального провадження».

Права та обов’язки громадського обвинувача виникають в особи з моменту надання їм слідчому, прокурору заяви, повідомлення про скоєння кримінального злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
читач Показати IP 28 Травня 2015 09:34
Стане законним коли Президент підпише! Ну можна привітати, ми все далі і далі скочуємось у...!!! Все для людей, під любою маркою не враховуючи яке в нас суспільство і до чого це все може привести!!!
Анонім до читач Показати IP 28 Травня 2015 09:43
До чого?! Нехай ХАБАРНИКИ і КОРУПЦІОНЕРИ бояться. А порядним, чесним ЩО боятися?!
Вася до Анонім Показати IP 13 Червня 2015 15:09
А як порядному і чесному захиститись якщо його просто хочуть підставити?
Олег Показати IP 28 Травня 2015 09:54
А хіба Порошенко це підпише? Але можливо і так . Тут будуть побадатись прості і підстава буде а ті що брали і далі будуть у них свої схеми і прокуратура своя і влада своя. Це будуть лише тих ловити на гачок хто не при владі або когось підставити. Побачимо що з цього вийде
Вася до Олег Показати IP 28 Травня 2015 12:02
Про яку підставу йдеться - ти або береш або не береш - от і все)
Вася до Вася Показати IP 13 Червня 2015 15:21
Ну, ну, ти напевно браток, ще дуже молодий і живеш у якомусь віртуальному світі.... у нас підставити це як два пальці об асфальт... , а взагалі чиновник такий самий громадянин і також мав би право застосовувати засоби відеофіксації в суді для захисту своїх прав...держслужбовець це такий же громадянин як і інші, а чесних і порядних опустили нижче плінтуса посадивши на зарплату в 1500 тис. грн., і більше він ні на, що немає права (не всі можуть займатись науковою та викладацькою діяльністю), забувши при цьому, що народ чиновника наймає на роботу, а не утримує його в якості раба...
Ірина Показати IP 28 Травня 2015 13:53
Уявімо : студент прийшов до викладача ДОДОМУ і там заплатив. це корупція? Так. Докажи!
Луцьк Показати IP 29 Травня 2015 13:07
Буду всіх ЗАПИСУВАТИ, особливо продавців, які ОБВАЖУЮТЬ покупців!!!
Я Показати IP 29 Травня 2015 13:09
А я буду записувати вчителів, які збирають нібито на школу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus