USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Приклад для наслідування: польські міністри повернуть премії за 2017 рік

9 Квітня 2018 11:22
Усі польські міністри вирішили повернути премії, отримані у 2017 році.

Про це в ефірі TVN24 7 квітня заявив голова постійного комітету ради міністрів Польщі Яцек Сасін, передає Гордон.

Він уважає, що рішення не спричинить «бунту» в керівній польській партії «Право і справедливість», оскільки міністри вирішили повернути премії добровільно і домовилися, що гроші передадуть благодійній організації Caritas.

Як пише РАР, голова партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський 5 квітня заявив про розроблений законопроект, що передбачає скорочення зарплат парламентарів та урядовців на 20%.

Спікер партії Беата Мазурек написала у Twitter 7 квітня, що для тих, хто не поверне премій, «будуть наслідки».


Водночас прес-служба Caritas у Twitter заявила, що з ними не консультувалися щодо передання міністрами грошей на благодійність.

«Намір переказати кошти є для нас несподіванкою, і з нами не проводили консультацій... Якщо добровільні пожертвування будуть зроблені у Caritas, їх повністю скерують на програми підтримки дітей», – ідеться в повідомленні.



Агентство PAP зазначило, що в 2017 році члени польського уряду отримали премії у розмірі від 37 тис. злотих до понад 80 тис. злотих ($10,8 тис. – $23,3 тис.), що викликало обурення опозиції, яка вимагала повернути винагороди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Jan Показати IP 9 Квітня 2018 11:34
Aga , jak by opozycja szum nie podniosła , to oddali by...jak by nie tak....poparcie im spada...Kaczor nakazał oddać.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus