USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Прикордонники тестують спрощену процедуру в’їзду громадян в Україну

14 Грудня 2015 12:47
Спрощену процедуру пропуску в Україну наших співвітчизників апробовують в аеропорту «Бориспіль». Про це йдеться на сайті Державної прикордонної служби України.

Так, перевірка особи того, хто подорожує, розпочинається ще до прибуття пасажира в аеропорт. Роблять це прикордонники за наявними базами даних.

Коли ж вони виявляють підозрілих осіб, чи тих, хто потребує перевірки, то доручають таку уповноваженим державним органам.

«В рамках новацій було започатковано процедуру своєчасного надання авіаперевізниками попередньої інформації про пасажирів міжнародних рейсів, які прямують в Україну, та здійснюється тестування нового спеціального програмного забезпечення»,– йдеться у повідомленні.

Так, запровадження такої технологічної схеми дозволяє суттєво скоротити термін проходження громадянами України державного кордону та створити комфортніші умови для подорожуючих.

Варто зазначити, що новітня система наразі працює в тестовому режимі. В першу чергу вона застосовується відносно чартерних та окремих рейсів, тих, що прямують у піковий ранковий та вечірній час, а також на рейсах загального плану польотів. На сьогодні вже оформлено майже 200 рейсів та у такий спосіб перевірено близько 15 тисяч пасажирів – громадян України.

Зазначимо, що нині під час використання цієї технології час перебування громадян України, які прибувають з-за кордону, становить на лінії паспортного контролю лише від 3 до 5 секунд, в залежності від часу необхідного для здійснення ідентифікації особи та перевірки документу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus