USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Прикордонники за рік викрили 220 груп, які незаконно переправляли чоловіків за кордон

28 Грудня 2023 07:14
Держприкордонслужба України з початку року викрила понад 220 протиправних груп, які незаконно переправляли чоловіків за кордон.

Про це повідомили у ДПСУ.

«З початку цього року прикордонники викрили понад 220 протиправних груп, які спеціалізувалися на трансфері українських чоловіків за кордон. Правоохоронні органи розпочали більш як 1,6 тис. кримінальних проваджень на основі повідомлень від оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби. У порівнянні з 2022 роком кількість таких правопорушень зменшилася», – йдеться у повідомленні.

У ДПСУ зазначили, що більшість порушників правоохоронці затримують поза пунктами пропуску. Нерідко організатори незаконного трансферу направляють підопічних небезпечними маршрутами, які пролягають через ліси, гори та швидкі ріки.

Читати ще: Для перебування у прикордонній смузі віднині потрібен дозвіл ДПСУ

«У пунктах пропуску порушники переважно намагаються імітувати наявність підстав легального виїзду. Прикордонники щоденно відмовляють в перетині кордону на виїзд близько 100 особам, які не підпадають під категорію пропуску і не дотримуються умов перетину», – підкреслили у ДПСУ.

Прикордоники зауважили, що у випадку виявлення порушення законодавства до відповідальності притягуються не лише чоловіки, які намагаються незаконно виїхати, а й підприємства. Загалом, за зловживаннями системою «Шлях» тимчасово скасовано доступ до системи 85 ліцензіатам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus