USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Прилуцьке погодилося співпрацювати з Луцьком

15 Серпня 2016 10:27
Прилуцьке погодилося на співпрацю з обласним центром Волині. Таке рішення прийняв актив села на громадському обговоренні, яке відбулося у неділю, 14 серпня.

Окрім місцевої громади на зустрічі були присутні Луцький міський голова та його заступники, - повідомляють на сайті міськради.

Прилуцькій сільській раді підпорядковуються чотири населені пункти: село Прилуцьке, село Дачне, село Жабка, село Сапогове. Голова сільської ради Валентин Арчибасов розповів, що прийняття Верховною Радою Закону України "Про співробітництво територіальних громад" є дуже доцільним. “Громади повинні співпрацювати, адже не всі проблеми можна вирішити самостійно, а разом це зробити набагато простіше. В Законі передбачено те, що можна писати спільні проекти, створювати спільні комунальні заклади, працювати в різних напрямках, а для села - це хороша перспектива”, - сказав він.

Анатолій Пархом'юк, директор офісу реформ у Волинській області, розповів про переваги міжмуніципального співробітництва. “Органи місцевого самоуправління можуть об'єднувати свої ресурси, якщо це допомагає їм покращити ефективність своєї роботи. Разом ОМС можуть зробити те, чого вони ніколи не змогли б досягнути поодинці; вони можуть надавати нові послуги або підвищити якість послуг, які вже надаються ними громадянам”, - розповів він.

Процедура міжмуніципальної співпраці передбачає певні етапи. Ініціювати розгляд питання може сільський голова, депутати, громада. Далі, проходять громадські обговорення, після чого — процедура підготовки нормативних актів. Для цього створюється робоча група, яка складається з однакової кількості представників з обох сторін, також до групи залучаються фахівці в певних сферах. Після процедури підготовки рішення про співпрацю має прийматися на сесіях сільської та міської рад.
Основними питаннями, що обговорювалися під час зустрічі були такі:

- відкриття центру надання адміністративних послуг у Прилуцьку;

- запуск міської маршрутки у села Прилуцької сільської ради;

- можливість відвідувати школи та ДНЗ сільськими дітьми (на даний час у дитячі садки приймаються лише луцькі діти, відповідно до рішення сесії міської ради);

- будівництво дитсадка в селі Дачне (за кошти інвесторів, які будуватимуть житловий мікрорайон);

- забезпечення ФАПу обладнанням за рахунок бюджету міста, введення ще однієї ставки медсестри, також жителі сіл Прилуцької сільської ради матимуть можливість обслуговуватися в Луцькому центрі первинної медичної допомоги №2;

- включення місцевого будинку культури до мережі міських закладів культури ;

- відновлення роботи каналізації з Прилуцького до загальноміської мережі;

- капітальний ремонт вулиці Богуна в селі Прилуцьке.

Після завершення слухання рішення про співпрацю між Прилуцьком та Луцьком прийняли переважною більшістю голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Місцевий Показати IP 15 Серпня 2016 11:42
Микола Ярославович все вірно окреслив, погоджуюсь, що разом веселіше буде жити, от лишень хотілося б , щоб насправдіслова з ділом не розійшлися.
СВС Показати IP 15 Серпня 2016 12:10
В Прилуцьком люди мудріше ніж Жидичині.,..і ні тільки.........................
Анонім Показати IP 15 Серпня 2016 14:03
А чому ще маршрут тролейбуса не затвердили - план є ще 3 1980 років і не треба ніяких маршруток
Yan Показати IP 15 Серпня 2016 15:37
В Жидичині знають собі ціну,в них Юля рішає,навіщо їм Луцьк. Якто кажуть з села людину можна вивезти,а от село з людини...
ЛИПЛЯНКА Показати IP 15 Серпня 2016 16:39
ЩЕ НАМ ТІЛЬКИ З ПРИЛУЦЬКА ГУ,,,,,НА НЕ ХВАТАЛО. КОЛИ Ж ТІ ПРИВОНЮЧІ ОЧИСНІ СПОРУДИ З ЛУЦЬКА ПРИБЕРУТЬ З ЛИПЛЯН ,А ТО ТІЛЬКИ ОДНІ ОБІЦЯНКИ ПРО РЕКОНСТРУКЦІЮ. .. МОЖЕ НА РАДОЩАХ В ПРИЛУЦЬК ОЧИСНІ СПОРУДИ ПЕРЕНЕСУТЬ,РОБОЧІ МІСЦЯ НОВІ БУДУТЬ?????? МИ ВЖЕ НАРАДУВАЛИСЬ РОМАНЮКОВИМИ ОБІЦЯНКАМИ І ГРИГОНКОВИМИ ПОГРОЗАМИ, ТО ЩЕ Й ПРИЛУЦЬКА ГРОМАДА ТОЖЕ ВЖЕ "СИТА" НИМИ...
Мыкола Показати IP 3 Травня 2017 04:53
Пройшло пів року і не виконано нічого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus