USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Григоренко саботував об’єднання Луцька з трьома селами

23 Серпня 2017 15:01
Екс-заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко погрожував мешканцям Гіркополонківської сільради влаштувати транспорту ізоляцію з обласним центром, зупинивши у села рух маршруток. Також посадовець обіцяв заборонити селянам користуватися медпослугами в Луцьку та віддавати дітей у міські школи.

Громадські збори щодо пропозиції Луцька об’єднатися відбулися 22 серпня у селі Гірка Полонка. Зауважимо, що Гіркополонківська сільська рада об’єднує три села: Гірка Полонка, Оздів, Полонка.

Про шантаж екс-посадовця Сергія Григоренка публічно розповів місцевий мешканець Сергій Зубрицький, слова якого підтвердили й інші присутні в залі.

«Минулої осені Сергій Григоренко приїжджав до нас на сесію сільради. Тоді він казав, що від нас треба лише земля й пригрозив: якщо ми не захочемо об’єднатися, то від нас заберуть маршрутне сполучення з Луцьком і шантажував тим, що заборонять наших дітей брати в луцькі школи. Також наголосив, що влада міста проявить жорстоку позицію», - розповів Зубрицький.
Відмовляв об’єднуватися й голова Луцької райдержадміністрації Ігор Ярмольський, який наголошував, що район має залишатися аграрним.

Натомість керівник Волинського обласного громадського об’єднання «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк наголосив, що створення ОТГ з Луцьком дасть переваги всім громадам. «Луцьк – це самодостатня і сильна громада. Від цього об’єднання місто ставатиме економічно потужнішим, відповідно й у сільській місцевості розвиватиметься інфраструктура, з’являться якісні адміністративні, медичні та соціальні послуги.

«Для прикладу, до нас приходив один з інвесторів, який виготовляє комп’ютери. Це високотехнологічне підприємство з високими зарплатами. Він хотів три речі: вільну земельну ділянку, необхідну кількість населення та комунікації (можливість підключення водопостачання, каналізації, електроенергії). На жаль, йому Луцьк не підійшов, бо не знайшлося вдолого місця. А такого інвестора можна залучити, об’єднавшись. Окрім робочих місць – це великі податки, які дозволять розвивати населений пункт. Окрім того, всім буде комфортніше жити біля успішного міста, ніж поблизу менше перспективного», - наголосив Гоцалюк.

Втім, мешканці громадських слухань не підтримали об’єднання з Луцьком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 23 Серпня 2017 15:24
Більшість мешканців навколишніх сіл працює в місті Луцьку, відповідно заробітну плату отримують в Луцьку. З цього слідує, що податки надходять до міського бюджету. Якщо обмежити цим мешканцям "заборонити селянам користуватися медпослугами в Луцьку та віддавати дітей у міські школи.", тоді потрібно щоб податки із їхньої зарплати надходили до бюджетів сільських рад, звідкіля ці працівники. Якщо так зробити, то бюджет Луцька не буде виконаний навіть на 50%, а бюджети сільських рад будуть перевиконані
Вова Показати IP 23 Серпня 2017 15:43
Ця собака не тільки про Гірку Полонку так говорила а й про всі інші села. Це фашист який виконував чиєсь брудне замовлення і нацьковува жителів міста на сільських і навпаки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus