USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Принципи роботи Луцької міськради: робити, але не вирішувати

24 Червня 2014 17:10
Робити роботу, але не вирішувати проблеми – так навчилися працювати в Луцькій міській раді. Прикладом цього є комісія із «боротьби» з недобросовісними орендарями.

Під час засідання постійної комісія Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва вчора, 23-го червня, вирішували як ефективно впливати на підприємців, які безплатно користуються міською землею.

Зауважимо, що при Луцькій міській раді діє ще одна комісія, яка займається саме питанням відшкодування збитків за використання земельних ділянок без необхідних документів. Однак голова цієї комісії сама не вірить у власні сили.

Зокрема заступник міського голови Лариса Соколовська розповіла, що у зв’язку з тим, що земельне законодавство часто змінюється, є проблеми з документацією орендарів. Так, у місті є підприємства, які не сплачують орендної плати, а лише земельний податок, який становить 1,5 % від грошової оцінки землі. Через це міська казна недоотримує чималі фінансові надходження.

«Є затверджений Порядок визначення та відшкодування Луцькій міській раді збитків, завданих внаслідок використання земельних ділянок міської комунальної власності без правовстановлюючих документів. Я, як голова комісії, пропоную ввести у наш склад депутатів, аби мати більше правової сили, бо є проблеми з притягненням до відповідальності порушників», - говорить Лариса Соколовська.

Вона додає, що на сьогодні вже провели два засідання й визначили 6 ділянок землі, якою користуються бізнесмени й належно не сплачують за неї гроші.

Хто ці підприємці розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала.

«Тиждень назад у сільгоспінспекцію направлено лист за підписом Соколовської про проведення перевірки таких суб’єктів господарювання: ПИК «ААЗ Трейдинг Ко» на вулиці Привокзальна, 10, АЗС «УКРНАФТА» на вулиці Карпенка-Карого, ТОВ «Підшипник-автосервіс» на вулиці Боженка, 34, на цій же вулиці ТзОВ «Сталь-Едель», також у списку ТОВ «Вест-Вікторія» на вулиці Трункіна, 12 і ТОВ «Вест Ойл Груп» на вулиці Єршова, 2», - інформує Сергій Шабала.

Зі слів Лариси Соколовської ситуація ускладнюється тим, що сільгоспінспекція відмовилася увійти в їхню комісію для співпраці, тому притягувати винних до відповідальності складно.

Депутати поцікавилися у заступника мера як багато збитків вдалося відшкодовувати через суд.

З цього приводу Лариса Соколовська сказала: «Українська практика судових рішень свідчить, що позитивних рішень не було».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
100 Показати IP 25 Червня 2014 10:05
Такий же принцип держадміністрації, але ще в більшій мірі.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 25 Червня 2014 11:21
а соколовська думала, що підприємці, поплативши немалі відкати за землю, ще й податки будуть платити ?
v.i.p. Показати IP 25 Червня 2014 12:26
Вірна назва статті... для того, щоб добросовісному платнику до бюджету (орендарю) продовжити договір оренди потрібно пройти "не одне коло пекла", працівники луцької міськради "наче царі", дивляться і думають "де б то ще нашкодити і привести до штрафу". В результаті страждає бюджет міста. І ще - працівникам ради треба давно зрозуміти те, що вони не "царі", а "слуги народу"; жителі міста платять їм заробітну плату, а тому вони повинні надати якісну послугу, щоб заслужити на оплату.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus