USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Принципи роботи віртуальної АТС від Київстар*

7 Листопада 2019 09:00
Головний параметр успішності сучасного бізнесу – правильно вибудувана комунікація з клієнтами та висока якість сервісу. Експерти національного мобільного оператору Київстар розповіли, що незважаючи на завантаженість офісу та форс-мажорні обставини, бізнес сьогодні зобов'язаний максимально швидко реагувати на будь-які дзвінки, повідомлення чи листи. Якщо забаритися, клієнти, ймовірніше за все, звернуться до конкурентів.

Ми вирішили детально розібратися з тим, як працює віртуальна АТС, і в чому переваги системи, яку пропонує Київстар.

Основи роботи хмарної АТС
На офіційній сторінці послуги – https://kyivstar.ua/uk/business/ats – можна ознайомитися з базовими принципами роботи мобільної АТС, з яких варто окремо виділити:

- можливість створення єдиної корпоративної мережі з номерів мобільного та фіксованого зв'язку;

- автоматичний розподіл вхідних дзвінків між наявними номерами;

- маршрутизація дзвінків і можливість одночасно використовувати відразу кілька ліній.

Раніше, аби впоратися з подібним завданням, потрібно було закуповувати дороге телекомунікаційне обладнання та проводити кілька виділених телефонних ліній. Зараз вам знадобляться лише стабільний канал інтернет-з'єднання, спеціальне програмне забезпечення на робочий комп'ютер і мінімум необхідного для розмови обладнання.

Три причини використовувати віртуальну АТС у бізнесі
Перехід на хмарну АТС здатний в короткий термін трансформувати бізнес і зробити його гнучкішим та сучаснішим. Для цього в арсеналі системи існує:

- автоматизація дзвінків за допомогою CRM;

- розгорнута аналітика по дзвінках і повний контроль витрат на зв'язок;

- привласнення коротких номерів для комунікації всередині мережі.

Впровадження віртуальної АТС допоможе швидко оптимізувати роботу відділу продажів або офісу та не дозволить пропустити жодного дзвінка. Крім цього, спілкування з партнерами і членами власної команди стане значно простішим. Усі дзвінки всередині корпоративної мережі Київстар не тарифікує, плюс, в режимі онлайн можна привласнити співробітнику короткий номер для швидкого зв'язку.

Віртуальна АТС робить бізнес більш конкурентним і простішим для управління. Тож не варто відмовлятися від такого вигідного інструменту!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus