USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Прискорення роботи комп'ютера з дисками SSD*

15 Листопада 2023 15:07
Не минуло ще й чверті століття, як у нашій країні з'явилися перші персональні комп'ютери, а вже сьогодні уявити своє життя без цих пристроїв просто неможливо. Тепер йдеться не про наявність ПК і ноутбуків на роботі і вдома взагалі, а про те, як зробити ці розумні машини більш продуктивними і спритними.

Справжнім порятунком у цьому плані стало створення та можливість купити SSD диск.







Що таке диски SSD і як вони працюють






Це електронний носій інформації, її компактне сховище. ССД-диски прийшли на зміну HDD, що раніше використовується. Перші є твердотільні накопичувачі, а другі — жорсткі диски. У SSD для зберігання даних та доступу до них використовується флеш (енергонезалежна) пам'ять, а в HDD — магнітні диски.








Переваги дисків SSD






В якості основних переваг, які забезпечують заміну жорсткого диска на твердотільний накопичувач, можна назвати п'ять характеристик SSD:

надійність та довговічність;

вища швидкість роботи та продуктивність;

ефективність енергоспоживання;

безшумність роботи та менша вага;

практичніший форм-фактор (розмір).

Говорячи про довговічність та надійність пристрою, слід зазначити, що основною причиною збоїв HDD є висока температура. Тепло виділяється в процесі переміщення наявних у жорсткому диску частин, що рухаються. Оскільки в ССД-дисках деталей, що рухаються, немає, температура там нижча. Цей фактор позитивно впливає на продуктивність SSD-накопичувачів. Завдяки кращому захисту останніх від зношування, ударів, струсів і падінь ймовірність втрати даних значно знижується.

Швидкість роботи твердотільних накопичувачів у сотні разів перевищує цей показник жорстких дисків. Вони забезпечують комп'ютеру більш швидке завантаження та передачу даних, підвищують пропускну здатність. Все це сприяє можливості обробки даних на дуже високих швидкостях. Безпека даних, що зберігаються на ССД-дисках, гарантується стабільністю твердотільних накопичувачів.

Завдяки відсутності в SSD рухомих елементів, вони споживають в процесі роботи значно менше енергії, ніж HDD зі своїми магнітними пластинами, що обертаються, зчитують головками і шпинделями. З цієї ж причини твердотілі накопичувачі працюють практично безшумно, чого не можна сказати про жорсткі диски. А невеликий розмір та вага дисків ССД дозволяє їх ефективно використовувати у невеликих електронних пристроях. Найбільш часто зустрічаються моделями твердотільних накопичувачів є пристрої з форм-фактором 2,5 дюйма, М2, SATA і mSATA, NVMe.







Як вибрати та встановити правильний диск SSD






Через різноманітність форм-факторів ССД та інтерфейсів їх підключення вибір диска SSD може бути не зовсім простим. Вибираючи його, слід враховувати:

тип інтерфейсу підключення (найпоширеніші — SATA та NVMe);

обсяг накопичувача (бажано не менше 256 ГБ);

форм-фактор (зазвичай це 2,5 дюйми або M.2);

ціну (чим дешевше, тим менша надійність та продуктивність).

Також важливо визначитися з причиною встановлення диска ССД. Для більшості користувачів вистачає пристрої на 240-256 ГБ. Але, якщо потрібно зберігати велику кількість файлів (наприклад, з фотографіями або відео) і програм буде потрібно накопичувач більшого обсягу. Хоча встановлення накопичувача ССД і не вважається процесом дуже складним, за відсутності навички у цій справі краще довірити її фахівцям.

Ви можете скористатися послугами професіоналів із інтернет-магазину Elmir.ua. Там же можна купити SSD диски, в комплектність якого входить також компакт-диск з необхідним для роботи з диском програмним забезпеченням. У каталозі торгової онлайн-майданчика представлений широкий вибір моделей пристроїв цього типу від відомих брендів.

Фахівці Elmir.ua зможуть визначити сумісність диска SSD із процесором вашого ПК чи ноутбука, вибрати модель, здатну максимально прискорити роботу. Зв'язатися з менеджерами компанії можна за телефонами: 093-00-00-428, 067-00-00-428, 095-00-00-428, (057) 728-38-48, а також через телеграм-бот, або за коротким номером 428 (з мобільного безкоштовно).








Прискорення роботи програм та ігор за допомогою SSD-накопичувача






Збільшення продуктивності ПК за допомогою SSD накопичувача пов'язане з його швидкодією. Він дозволяє в кілька разів швидше за жорсткий диск:

записувати та зчитувати дані;

завантажувати та працювати ОС;

копіювати файли.

Загалом використання накопичувача ССД значно прискорює роботу навіть з дуже вимогливими додатками. Що стосується комп'ютерних ігор, диск SSD збільшує швидкість їх встановлення та завантаження. Однак на продуктивність в іграх впливу не чинить.

Можна зробити висновок, що використання SSD-накопичувача є відмінним способом прискорити роботу ПК або ноутбука, підвищити їхню продуктивність і надійність, продовжити життя. Щодо геймерів, їм ще треба задуматися, чи варто витрачати гроші на придбання та встановлення твердотільного накопичувача.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus