USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Пристрасть та вся палітра емоцій мовою танго: у Луцьку виступили Kiev Tango Project

17 Листопада 2018 09:29
Насолодитися магією музики, почувши як найкращі зразки танго, так і відомі рок-хіти у танго-обробці мали змогу лучани під час виступу неймовірних Kiev Tango Project.

Концерт колективу Kiev Tango Project присвячений всесвітньому Дню танго відбувся 16 листопада в облмуздрамтеатрі у Луцьку.

На початку виступу Тетяна Павлічук-Тишкевич розповіла, що сьогодні збулася її мрія, колектив зіграє у рідному для неї Луцьку. Отже, публіку вона закликала готуватися до експериментів та не стримувати емоцій: сміятися, тупотіти ногами, свистіти, цілуватися, співати та танцювати, бути справжніми, як на джазових концертах. З її слів, у танго, як у джазі, правил немає, тут можна все. Якщо ж мелодія буде знайомою глядачам, варто дати знати про це гучними оплесками.

Цього вечора музиканти спілкувалися з лучанами мовою музики, яка може розповісти більше, ніж будь-яка мова світу, адже її розуміють усі, незалежно від кольору шкіри, національності та статусу.

Тетяна Павлічук-Тишкевич зізналася, що усі члени колективу закохані у дивовижний світ танго. Про них говорять, що вони руйнують усі стереотипи навколо цього стилю, адже в ньому є все, людина відчуває щодня. Тому усім поколінням, усім націям подобається ця музика, у якій кожен знаходить щось своє. Танго містить усю палітру емоцій, почуття від радощів до горя, щастя і розлуку, поразки та перемоги, пристрасть, ритм – усе є в цій музиці. Музиканти Kiev Tango Project об’єднали у формі танго усі музичні стилі від джазу до року та народних пісень та сподівалися, що це дозволить закохатися у танго у лучанам.

Провели також невеликий конкурс – подарунок підготували для того, хто вгадає одну з мелодій, що лунала цього вечора.


Познайомили публіку і з найкращими друзями музикантів – музичними інструментами. Так, «ноги танго» - це контрабас, на якому грає Дмитро Третяк, «тіло танго» - його величність рояль, на якому грає Тетяна Павлічук-Тишкевич, душа танго – скрипка Кирила Шарапова, який саме цього дня святкував день народження, а неповторний інструмент бандонеон – «серце танго», на якому грає Сергій Курдицький. Саме бандонеон називають найстарішим членом колективу – інструменту 84 роки. Цей інструмент винайшли в Німеччині, він був створений як прототип церковного органу, але згодом завдяки морякам він потрапив в Аргентину і знайшов славу серед чоловіків, які танцювали танго. Танго починали танцювати не чоловік і жінка, а саме двоє чоловіків. Це був справжній танець-батл, що відбувався у борделях Буенос-Айресу. Такий цікавий шлях пройшов бандонеон: від церков Німеччини через аргентинські борделі на найкращі сцени світу та драмтеатр у Луцьку.


Українська пісня надихнула музикантів на створення наступної програми, яка називатиметься «Україніка» - наступного року її покажуть в Україні та різних країнах світу. На луцькій сцені лунали українські народні пісні у танго-обробці, а також славетна «Гуцулка Ксеня». Окрім відомих мелодій танго, лунали славетні рок-хіти у танго-обробці.

Окрім музики, луцька публіка мала нагоду насолоджуватися чуттєвим та вишуканим танцем у виконанні танцюристів-зірок відомих шоу («Танці з зірками», «Танцюють всі» тощо) Віталія Загоруйка та Дарини Матвійчук.


Насамкінець від лучан музиканти отримали безліч квітів та довго тривали щирі оплески.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Отто Скорценні Показати IP 18 Листопада 2018 22:10
Може все-таки Kyiv, а не Kiev???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus