USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинська митниця міняє працівників - старі кадри чи відкритий конкурс?

3 Липня 2015 14:54
Волинські активісти переконують, що новий виконувач обов’язків начальника Волинської митниці призначає на ключові посади людей старого режиму.

Громадські і волонтерські організації області об’єдналися з вимогою проведення відкритого кадрового конкурсу при призначенні на ключові керівні посади на митницях. Активісти протестують проти призначень, які зробив Дмитро Якобчук на посаді виконувача обов’язків Волинської митниці.

Відповідну заяву вони оголосили сьогодні, 3 липня, під час прес-конференції.

Нагадаємо, Дмитра Якобчука призначили виконувачем обов’язків начальника Волинської митниці з 22 червня.

Зі слів представника громадської організації «Громадський рух «Народний контроль» Павла Данильчука , на митницю повертаються люди «старого режиму», які працювали на керівних посадах за керівництва Держмитслужбою Ігоря Калєтніка, який нині втік до Москви. Зі слів Данильчука, цю інформацію надали працівники митниці, які не погоджуються з кадровою політикою нового керівника. Однак самих документів про призначення керівників митних постів Луцьк, Доманово, Устилуг, головного кадровика Волинської митниці, наразі ніхто не бачив - активісти не можуть їх ані показати, ані пред'явити докази своїх тверджень.

Тож активісти й волонтери підготували звернення до голови ДФС Романа Насірова з проханням провести відкритий кадровий конкурс при призначенні на ключові керівні посади на митницях, зокрема й Волинської. Бо те, що відбувається на митниці області, вони називають контрреволюцією.

Звернення підписали ряд громадських організацій: «Народний контроль», «Автомайдан України», Волинська спілка учасників АТО, Громадське об’єднання «Активіст», Самооборона Волині. Згадане звернення планують передати в ДФС та Комітет Верховної Ради України з питань митної та податкової політики

Потому підписанти вирушили до голови облдержадміністрації, аби запитати його думку щодо кадрової політики на митниці. В приймальні прийому до Володимира Гунчика чекало декілька людей, зокрема й лідер «Автомайдану Волині» Сергій Поха.

Тут між активістами- підписантами звернення й представниками «Автомайдану Волині» не обійшлося без словесних перепалок: одні хотіли потрапити на прийом до Володимира Гунчика, інші не хотіли поступатися своєю чергою. Водночас, працівники апарату також стояли на стражі кабінету Володимира Петровича й пояснювали, що голова ОДА дуже зайнятий для зустрічі, та й потрібен попередній запис для такого.

Власне, після півгодинних словесних баталій, до Володимира Гунчика врешті, без черги, зайшов Павло Данильчук. Коли він вийшов з кабінету голови, то пояснив, що голова запропонував зустрітися з цього приводу через Громадську Раду при облдержадміністрації, а звернення – оформити відповідним чином. Крім того, переконував він, очільник ОДА запевнив, що старих кадрів на митницю не повертатимуть.

До слова, коли активісти піднімалися сходами до голови облдержадміністрації, вони розминулися з тим же Романом Микитюком, проти якого протестували.

Сам Роман Микитюк під час спонтанної розмови сказав, що був цьому приміщенні як депутат облради.

Зауважимо, після призначення Дмитра Якобчука виконувачем обов’язків начальника Волинської митниці, в ЗМІ йшлося про те, що на митницю повертаються старі люди, а волонтерському руху «ставлять палки в колеса».

Тоді кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини вдалося зателефонувати до Дмитра Якобчука. Той же ввічливо порадив звернутися до прес-секретаря, бо, мовляв, не знає про публікації, але «не уникає роботи з пресою і готовий будь-коли до співпраці».

Потому прес-секретар повідомив, що Дмитро Якобчук перетелефонує сам і домовиться про зустріч, та цього не відбулося. Лише через декілька днів прес-служба розтиражувала інформацію про те, що на Волинській митниці не блокується волонтерський рух.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 3 Липня 2015 15:42
поха став псом нинішнього режиму
Птах Показати IP 3 Липня 2015 16:01
Можете вже не піарати того п*вня данильчука, а то нагадує фільм "востание живих трупов"-смердять все ж таки !
Вася Показати IP 3 Липня 2015 16:26
паша данильчук, ожирівший активіст, за гроші даже візи рішає тепер
Гриць до Вася Показати IP 3 Липня 2015 17:15
Данильчук, патріот і націоналіст він в Азов ризикував життям ради нас усіх, переживав за нього щоб у морі не втопився.
працівник митниці Показати IP 3 Липня 2015 17:08
правда- банда повертаеться в повному складі
митник Показати IP 3 Липня 2015 18:24
Ще треба паглядеть банда була чи єсть при владі, і яка з них дійсно банда. При Янику газ по 1,098 чи при Пороху по 7,18 ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus