USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Хто може завадити Роману Микитюку очолити Волинську митницю

8 Червня 2015 19:15
Волинською митницею досі керує не начальник, а виконувач обов’язків, що істотно обмежує в повноваженнях керівника митниці. Натомість в кулуарах верховної Ради заявляють, що нинішньому очільнику Волинської митниці готують заміну – колишнього керівника, якого звільнили після корупційного скандалу на митниці. А ось народні депутати кажуть, що завадити таким кадровим призначенням може громадськість.

Зокрема, йдеться про члена Партії регіонів Романа Микитюка, якого звільнили з Ягодинської митниці у липні 2013 року. Власне, таку думку озвучив народний депутат Ігор Гузь на своїй сторінці в соцмережі.

Інсайдерська інформація з стольного граду. Робляться неймовірні рухи стосовно призначення в області наступних одіозних о...

Posted by Ігор Гузь on 2 червня 2015 р.
Сьогодні ж на Волинь прибув із робочим візитом нардеп Андрій Антонищак – член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики. Він зауважив, що на засіданні круглого столу почув від волонтерів про лобіювання кандидатури Романа Микитюка на посаду очільника Волинської митниці.

Зауважимо, що у липні 2013 року Романа Микитюка відсторонили із займаної посади начальника Ягодинської митниці Міндоходів (нині – Волинська митниця ДФС) на час проведення комплексної міністерської перевірки.

В лютому 2011-ого, коли Роман Микитюк працював начальником Львівської митниці, на хабарах в особливо великих розмірах «погоріла» його заступник Клавдія Кутикіна, яку Роман Володимирович привіз до Львова з Волині. Щойно розпочався скандал із її затриманням, Романа Микитюка перевели начальником Вінницької митниці. Кутикіній же, незважаючи на те, що оперативники зафіксували на камеру, як до неї в кабінет митники зносили доларові купюри, суд призначив три роки умовно.

Також слід згадати скандал на митному посту «Луцьк», який розгорівся уже після того, коли Роман Микитюк був переведений із Вінниці на посаду начальника Ягодинської митниці.

«На митному посту «Луцьк» Ягодинської митниці діяла вертикально побудована корупційна схема: протягом кожного дня керівники та інспектори митного поста протиправно отримували в середньому від 20 до 30 тисяч гривень», – повідомляла в листопаді 2011 року прес-служба СБУ.

Судова тяганина над 17 колишніми працівниками та начальником митного посту «Луцьк», які відхопили основний «куш», тривала до 2015 року. Апеляційний суд Волинської області у березні цього року кваліфікував дії колишніх митників як дії, вчинені у складі організованої злочинної групи.

Відтак, начальнику митного поста призначили покарання у вигляді шести з половиною років позбавлення волі, заступнику начальника - 5 років та 2 місяців, начальнику сектору митного оформлення - 4 років позбавлення волі. Чотирьом інспекторам поста доведеться відсидіти за ґратами по 5 років.

У всіх цих посадовців конфісковане майно. Їх також позбавлено права 3 роки обіймати посади, пов’язані з владними та організаційно-розпорядчими функціями в правоохоронних органах України. Ще десятьом інспекторам призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі зі встановленням 3-річного іспитового строку та позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов’язані з владними та організаційно-розпорядчими функціями в правоохоронних органах України. А ось Роман Микитюк до відповідальності не притягався.

Нардеп Андрій Антонищак під час брифінгу для журналістів запевнив, що почув про ймовірну кандидатуру Романа Микитюка як очільника Волинської митниці від волонтерів. Сам же депутат від цього питання дистанціювався, і сказав, що завадити призначенню Микитюка на посаду може громадськість «через висвітлення у ЗМІ його попередньої роботи і здобутків» та запропонував звернутися до Комітету.

Щодо того, коли ж у Держмитслужбі таки визначаться з остаточним кандидатом на посаду начальника Волинської митниці нардеп пояснив, що новопризначений головний митник країни Костянтин Лікарчук має познайомитися з нинішніми керівниками митниць і увійти в курс справ. А в четвер пан Антонищак розповість Лікарчуку про візит на Волинь. Додамо, що у Верховній Раді думку про ситуації на Волинській митниці змінили.

Довідково:

Микитюк Роман Володимирович народився 15 червня 1970 року в Турійську.
У лютому 1993 року розпочав свою трудову діяльність у митних органах на посаді інспектора Волинської митниці, відтак призначений заступником начальника.
У 1999 році виконував обов’язки начальника Ягодинської митниці.
Протягом 1999-2001 років працював на посадах заступника начальника – начальника митного поста «Овруч» Житомирської митниці.
З січня 2001 року знову працював на Волинській митниці, з 2003-го по 2005-й був її очільником.
У 2005-му обіймав посади першого заступника та виконувача обов’язків начальника Тернопільської митниці.
У грудні 2005 року призначений першим заступником генерального директора АТ «НПК-Галичина».
З травня 2006 року – директор із комерційних питань СП «Західна нафтова група». З липня 2007 року – виконавчий директор ЗАТ «Херсонський нафтопереробний завод», до квітня 2010-го – голова правління заводу.
У 2010 році працював в апараті Верховної Ради України помічником-консультантом народного депутата України.
З квітня 2010 року – знову в Державній митній службі України. Державний радник митної служби 3-го рангу, генерал.
Очолював Волинську, Львівську, Вінницьку, Рівненську митниці. З 2002 по 2006 роки – депутат Волинської обласної ради.
З 2010 по 2011 роки – депутат Львівської обласної ради від Партії регіонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
102 Показати IP 8 Червня 2015 19:56
Вже зовчім чокнулися?! Не має більше ЛЮДЕЙ в Україні? Такий НЕЗАМІННИЙ? Чому не написали, що він ВІЙСЬКОВИЙ за фахом і має звання ГЕНЕРАЛА. Що він тут робить? Чому не на ФРОНТІ?
Анонім до 102 Показати IP 8 Червня 2015 20:29
http://4vlada.com/dossier/118
11 Показати IP 8 Червня 2015 20:24
По моєму волинські новини за день уже третій раз грають на користь пі**рпса Андрейківа, сором
Справедливість Показати IP 8 Червня 2015 20:41
Ну, нарешті нормальна людина!При ньому був порядок..і не треба друкувати заказуху!!
Волинянин Показати IP 8 Червня 2015 20:51
Так він повинен загриміти з повною конфіскацією, майна і земель в Турійському районі. Порошенко не роби з себе посміховісько на весь світ!!! Сьогоднішня митниця це суцільний маразм який тягнеться 25 років
кумбурумбум до Волинянин Показати IP 9 Червня 2015 09:36
Так ВАШ Порошенко і так посміховисько на весь світ,чупакабра, більш негідного президента в країнеі ще не було ,при Януковичу,який так всім заважав ,був мир і достаток, люди жили і були впевнені в завтрашньому дні, а що тепер?????Чого ви домоглись всоїм клятим майданом???корупція процвітає ще в більших розмірах
аякже Показати IP 8 Червня 2015 21:28
скрізь його повно, де не посій, там вродиться. Ото на днях перся в штатні радники до Гунчика, та от біда - погорів через кастрацію... І знову за своє
ас Показати IP 8 Червня 2015 22:07
кадри(бабло) вирішують все
влад Показати IP 8 Червня 2015 22:11
Микиюка треба судити за махинацii на митницi а також з,, Амилою,, а не ставити митником його дiм на найблищих рокiв 10 мае бути тюрма не iнакше
ертеч Показати IP 8 Червня 2015 22:39
митний генерал,що без освіти генерал?З довідки видно,що напрацював стільки,що на пару поколінь вистачить.І знову на "непосильну" роботу.
Макірдо Показати IP 8 Червня 2015 22:51
Роман один нормальний митник і варяги залежні нам не потрібні і план митниця виконувала лише при Микитюку
люстратор Показати IP 8 Червня 2015 22:57
Рома-самольот,не дури і не дай поводу забери забор біля озера,ЖИВИ СПОКІЙНО ЗАБУДЬ ПРО ВЛАДУ.
Всім хто пише заказн Показати IP 8 Червня 2015 22:59
Такого бреду який нуляє зараз на митниці не було ніколи ні за якої влади. Андрійків це тварина яка гірше в 100 разів усіх регіоналів разом взятих, не лукавте коли пишете погано про тих хто був, змінилося все на гірше , на Волині посиійно якійсь заїжджі заробітчани митники після каденції кожного все ще більше розрушається. Микитюк хочаб волинський і не руйнував нікому і ніколи жодного бізнесу, так що це далеко не найгірший варіант.
Анонім до Всім хто пише заказн Показати IP 9 Червня 2015 08:31
Да... Микитюк КОРУПЦІОНЕР і ХАБАРНИК ще ТОЙ. Лапа лапу миє?! ("Микитюк хоча б волинський...")
Mik (галицька миша) до Анонім Показати IP 9 Червня 2015 09:14
Чи є докази, що вiн корупцiонер та хабарник? Якщо є - до студiї. Якщо немає - не займайтеся наклепами!
Анонім до Mik (галицька миша) Показати IP 9 Червня 2015 09:32
Докази потрібні тільки ДУРНИМ, СЛІПИМ і ГЛУХИМ. Хто це? Вгадай з 3-х раз.
Mik (галицька миша) до Анонім Показати IP 9 Червня 2015 10:02
А що, ВР вже ухвалила новий КПК, який дозволяє звинувачувати людину без доказiв? Будь ласка, номер цього закону та дату його пiдписання Президентом!
Не смішіть Показати IP 8 Червня 2015 23:03
Не смішіть із своїми люстраціями, за оформлення товарів деруть як перед смертю причому всі від інспектора до начальника митниці а на кордоні взагалі беспрєдєл. Так триммти , люструйте далі. Поки ви люструєте то так крадуть що аж гай шумить. Теперішні, ті що придумали люстрацію обісратори.
Про гузя Показати IP 8 Червня 2015 23:04
Є навіть певна сума за яку гузь заспокоїть свої апетити на скандал. Так що не будьте наївними не вірте ніяким гузям і всім хто зараз про це заявляє
Гузю Показати IP 9 Червня 2015 01:39
Все вернеться, тобі пес продажний. Після перемоги, таких як ти будемо першими не люструвати,а екстрадувати.
Анонім Показати IP 9 Червня 2015 08:39
Поставте Славнозвісного Гузя керувати митницею, а також і по сувмісництву народепом .Цей "діяч" скрізь впорається. Відкрий інтернет і скрізь ГУЗЬ, Гузь ото постать. Які сліпі люди, що його обрали і ще слухають що він бреше.
луцьк Показати IP 9 Червня 2015 09:21
Ото полішучня у руля. Всі ворюги і хабарники. Кого ставити, а руку відрубай, як вкрав і буде все в школоладі.Корупція і хабарництво у нас-це вже ракова опухоль,її викорінити неможливо. Або дійсно руку відрубувавти,може це подіє. а так більш нічого-це повний капец.
Галицькій миші Показати IP 9 Червня 2015 11:36
В Луцьку багато галицьких **, про яких доброго слова не скаже ніхто. Ти до них не належиш?
Mik (галицька миша) до Галицькій миші Показати IP 10 Червня 2015 07:54
Що означають твої "двi зiрочки"? I чому галицьких не любиш? До речi, я не людина, а миша. Клiкни на нiк - знайдеш свiтлину.
Микитюку Показати IP 9 Червня 2015 22:56
Завжди стримує обіцянки, допомагає людям, чесно працює...хороша людина.Роман, успіхів!
Нарешті буде порядок! Показати IP 9 Червня 2015 22:59
Не позортесь і не нав'язуйте брехню людям...тільки вмієте, що брудом поливати, від себе увагу відвертати..що ви доброго зробили?
Заказуху геть! Показати IP 9 Червня 2015 23:05
На жаль, дозволяють в нашій краіні висловлювати припущення, далекі від істини і нічим не обгрунтовані, скоріш за все заказні...а хто відповідати за це буде?Використовуєте змі для своіх закулісних інтриг..
малиха Показати IP 8 Серпня 2015 23:15
Та що ви до*балися до того микитюка,кожен живе як може,і так скажіть йому спасибі за те що він роботу людям подавав,і зарплати вчасно виплачує,,,,бо так як за нас торбується наша держава то давно б поздихали
Дідо Показати IP 6 Жовтня 2015 01:07
дітки, є така розумна думка: "Не існує шиїтів, сунітів, демократів чи республіканців, є тільки багаті і бідні". Ящик менше дивіться, працюйте більше, може й доживете до наступного майдану.
Діма Показати IP 7 Грудня 2015 04:24
Ви подивіться на тернопільську митницю -одні хабарники : титор , марцинюк ,паляниця і.т.д !!!!!!!0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus