USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Присвячуємо перемогу воїнам АТО», – волинські паралімпійці

22 Вересня 2016 13:52
Золоту медаль та першість серед паралімпійських футбольних збірних спортсмени присвятили тим, хто відстоює волю та незалежність України на сході.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Волинь делегувала на участь в Паралімпіаді в Ріо футболіста, майстра спорту міжнародного класу Віталія Романчука та тренера-викладача обласної ДЮСШ інвалідів, Заслуженого тренера України Юрія Тимофеєва. Віталій Романчук – ковельчанин, член збірної паралімпійської команди України з футболу, володар Міжконтинентального кубку світу (2013 рік), чемпіон Європи (2014 рік), віце-чемпіон світу (2015 рік). У Ковелі Віталій виступав у складі команди «Шанс-Авто». Волинянин Віталій Романчук у складі української збірної з футболу виграв золото Паралімпіади у Ріо. Українські футболісти вибороли перемогу над командою з Ірану. Матч, який відбувся 16 вересня, закінчився рахунком 2:1.

Після 24-годинного перельоту та 6-годинної дороги з Борисполя волинянин Віталій Романчук та старший тренер збірної команди України з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП Юрій Тимофеєв, зрештою, дістались Волині.

Привітати спортсменів на волинській землі завітали голова регіонального відділення НОК України, заступник голови обласної ради Роман Карпюк, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик та депутат облради, керівник фракції «УКРОП» Вячеслав Рубльов.

Віталій Романчук зізнався, що боротись було досить важко. Проте, спортсмен скромно заявляє – не вважає, що зробив якийсь подвиг під час гри. Натомість, футбольні експерти заявили, що вирішальний гол для української збірної під час гри проти Ірану на 80% був заслугою саме волинянина.

«Всі ігри, від першої до останньої, були дуже важкими. Ми намагались, боролися. І, думаю, заслужено виграли паралімпійське золото», - зазначив пан Романчук.


ЧИТАТИ ЩЕ: «В БРАЗИЛІЇ БУЛИ В ШОЦІ ВІД НАШОЇ КОМАНДИ», – «ЗОЛОТО» РІО ВЕЗУТЬ НА ВОЛИНЬ

Наставник футболіста Юрій Тимофеєв каже, що додавали складнощів і важкі кліматичні умови – висока вологість та спека, особливо в обідню пору. Не найкращими були і організаційні та побутові умови. Тимофеєв переконує, що за 5 років участі в паралімпіаді ці змагання були чи не найгіршими у цьому аспекті.
Проте патріотизм, командний дух та сила волі, з його слів, принесла свої плоди. Юрій Васильович каже, що перемогу спортсмени присвячують тим, хто відстоює волю та незалежність України на сході.


Олександр Пирожик привітав волинян з перемогою та зазначив, що українські спортсмени продемонстрували всьому світу свою волю до перемоги.

«Не смійте називати їх інвалідами, бо вони сильні духом», - заявив Пирожик.

Депутат Вячеслав Рубльов зазначив, що кожен волинянин пишається тим, що має таких земляків.
Також додав, що паралімпійцям планують виплатити додаткові премії, якщо під час наступного сесійного засідання депутати підтримають проект рішення «Про Положення про виплату одноразових грошових винагород спортсменам і тренерам області з видів спорту інвалідів». Зі слів Рубльова, фракція «УКРОП», яку він очолює в обласній раді, голосуватиме «за» таке рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Яцюк Показати IP 22 Вересня 2016 14:05
Вітаю чемпіонів!!!
Анонім Показати IP 22 Вересня 2016 14:48
але молодці! я в захваті від них!
Анонім Показати IP 22 Вересня 2016 15:31
Молодці!!!!!
8-ме фото класне :)) до Анонім Показати IP 22 Вересня 2016 17:11
Прям корона;)
віктор Показати IP 22 Вересня 2016 17:27
Молодці. Чекаємо ще від Вас здобутків
Академія Показати IP 22 Вересня 2016 18:27
Академія рекреаційних технологій і права вітає з перемогою свого студента - Віталія Романчука.
СПОРТ Показати IP 24 Вересня 2016 15:25
нехай брехлива влада відноситься до усіх інвалідів як до параолімпійців
Сергій Показати IP 24 Вересня 2016 17:28
Такі люди країні потрібні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus