USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Приватний медичний центр з безоплатними послугами? Реально і вже в Луцьку*

9 Грудня 2021 13:19
Доступність, якість і комфорт – три слова, якими можна охарактеризувати роботу Медичного центру педіатрії та сімейної медицини «Медторг-Експрес», який нещодавно відкрився в Луцьку на Ковельській, 3.

Тут працює молодий і перспективний колектив, який робить усе від нього залежне задля досягнення головної мети – забезпечення якісної допомоги пацієнтам.

«Медторг-Експрес» підкуповує зручним місцем розташування, висококваліфікованим персоналом, відсутністю черг у коридорах та, що головне, якісними медичними послугами, які завдяки підписаному договору з Національною службою здоров’я України надає усім пацієнтам абсолютно безкоштовно.

Ідеться про такі послуги: укладання декларацій з сімейним лікарем, терапевтом та педіатром, консультації лікарів, видача лікарняних листків та медичних довідок, аналізи та ЕКГ, спостереження дітей із народження, електронні рецепти за програмою «Доступні ліки», щеплення проти COVID-19, видача довідки про перше щеплення проти COVID-19 та міжнародного свідоцтва про вакцинацію, ПЛР-тест на коронавірус, вакцинація дітей і дорослих, направлення до вузькопрофільних спеціалістів та інші.
Як розповіла медичний директор центру Тетяна Князькова, яка вже понад 20 років працює в галузі медицини, хоч для перших клієнтів «Медторг-Експрес» відчинив двері 15 листопада, над ідеєю створення закладу працювали вже давно.

«Спершу ми вивчали тенденцію відкриття приватних медичних центрів, які насправді діють уже давно, адже наша медична реформа скерована на забезпечення доступної та якісної послуги людям. Ми досліджували вимоги Міністерства охорони здоров’я, Національної служби здоров’я України, і в нас виникла ідея створити комфортний заклад для людей. Ми підшукали приміщення, яке має дуже зручне розташування – неподалік транспортна розв’язка й відразу три зупинки громадського транспорту, до того ж, практично в центрі нашого міста. Ліцензію МОЗ ми отримали в серпні й відразу почали підбір фахівців. Наразі в нас працюють чотири сімейні лікарі, два терапевти і два педіатри. Усі кваліфіковані, досвідчені, люблять свою роботу й працюють задля досягнення однієї мети – надання якісної та доступної послуги. Маємо підписаний договір із НСЗУ на надання первинної медичної допомоги. Багато хто запитує: «А у вас безкоштовно?» Так, оскільки ми підписали пакет на надання первинної медичної допомоги, то у нас усе безкоштовно. Людина може прийти зі своїми документами й заключити чи перезаключити декларацію з лікарем. Також ми підписали пакет на щеплення проти COVID-19, тому що бачимо, наскільки це зараз актуально. Кожен охочий, незалежно від того, де проживає, де прописаний і чи має укладену декларацію з нашими лікарями, може прийти до нас і безоплатно вакцинуватися проти коронавірусу», – зазначила вона.
А як далі? А далі також усе безкоштовно!

Тетяна Князькова поділилася, що часто пацієнти після заключення декларації цікавляться: а як буде далі? «Ми пояснюємо, що далі все також безкоштовно: загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, глюкоза, загальний холестерин, експрес-тести на ВІЛ/СНІД, тропоніни, ЕКГ, планові щеплення, ПЛР-тест та інше. Як і центри первинної медичної допомоги комунальної власності, ми видаємо направлення до вузькопрофільних спеціалістів, на госпіталізацію, відкриваємо електронні лікарняні листи, виписуємо рецепти, зокрема й за програмою «Доступні ліки». Ще раз наголошу: всі ці послуги ми надаємо безоплатно».

У будні центр працює з 08:00 до 20:00, у суботу – з 09:00 до 13:00. Завжди на місці – черговий лікар і медсестра, які за потреби можуть оглянути пацієнта, надати допомогу й відкрити лікарняний лист.
«Ми вже уклали близько 800 декларацій. Приймаємо всіх. Також з нами заключили декларації навіть іноземці, які мають посвідки на постійне місце проживання. Їм сподобалося у нас, адже наш центр – дійсно європейського зразка. От наприклад, у Польщі та Німеччині ви не знайдете великих поліклінік, там створено невеликі заклади, адже є розмежування сімейних лікарів відповідно до принципу доступності для пацієнтів. Ми пояснюємо: НСЗУ дбає про те, щоб людям було комфортно, тому в рамках реформи багато чого спростили. Наприклад, раніше приватні установи не могли видавати лікарняні листки, а зараз це можливо і в комунальних, і в приватних закладах. Тобто в цьому плані різниці між нами немає. Відмінність у тому, що в нас немає черг. Людина легко може записати на прийом до свого сімейного лікаря в реєстратурі, за телефоном чи онлайн на платформі medics.ua», – розказала Тетяна Князькова.

Центр педіатрії та сімейної медицини не планує зупинятися на досягнутому й, окрім подальшого розвитку первинної медичної допомоги, планує невдовзі запропонувати й інші послуги.

«Ми вивчаємо вимоги до різних пакетів медичних послуг НСЗУ. Вже ведемо перемовини з фтизіо-пульмонологічним центром про пакет «Діагностика та лікування дорослих і дітей із туберкульозом в амбулаторних та стаціонарних умовах». Це дуже актуально, адже не потрібно забувати, що, крім коронавірусу, є ще й інші захворювання, які потребують належної уваги. Наприклад, людина пройшла курс лікування в стаціонарі, є безпечною для оточення, але все одно мусить звернутися до свого сімейного лікаря. У нас вона зможе продовжити амбулаторне лікування. Наші лікарі вже пройшли курси, отримали відповідні сертифікати. До того ж, у нас дотримано всі вимоги для одержання цього пакету, – анонсувала медичний директор «Медторг-Експрес». – Ще ми вивчаємо можливості організувати мобільну бригаду з надання паліативної допомоги, хочемо отримати ліцензію на працевлаштування вузькопрофільних фахівців, як-от кардіолог, невролог, ендокринолог. Усі пакети медичних послуг, згідно з НСЗУ, будуть безоплатними. Також плануємо відкрити палату денного перебування пацієнтів».
«Якщо пацієнти будуть задоволені, то в нас усе вийде»

На рецепції «Медторг-Експрес» кожен відвідувач може ознайомитися з портфоліо лікарів, які працюють у центрі. Як наголосили в закладі, кожен пацієнт має відповідально поставитися до вибору свого сімейного лікаря, адже це та людина, яка знатиме про вас практично все, тому насамперед із нею повинно бути комфортно й легко.
Педіатр Людмила Левчук має понад 20 років лікарського стажу. Свого часу працювала і дільничним педіатром, і завідувачем педіатричного відділення в Луцькій міській дитячій поліклініці.

«Я люблю дітей, гарно з ними контактую. Взагалі діти – це моя стихія. Тому з вибором професії я точно не помилилася. Якщо наші пацієнти будуть задоволені спільною працею усього колективу, то, впевнена, у нас усе вийде», – поділилася вона.

Декларацію з педіатром можна заключити з моменту виписки дитини з пологового.

«Батькам я радила би заздалегідь, ще до народження дитини, все продумати й обрати педіатра. Після пологів мамі й так вистачає стресу, особливо, якщо це перша дитина. Буває, вона не знає, що робити, тому добре було б, аби вона мала до кого звернутися, – наголосила Людмила Левчук. – Якщо йдеться про дитинку до року, ми щомісяця проводимо планові огляди, оцінюємо психо-фізичний розвиток, консультуємо щодо розвитку та догляду за дитиною, робимо щеплення згідно з календарем вакцинації та рекомендованих щеплень, що не входять в обов’язковий перелік, але можуть захистити від небезпечних хвороб (наприклад, від вітряної віспи, вірусу папіломи людини тощо). Надалі проводимо планові огляди в рік, півтора, два, а потім – щороку та за потреби, коли, наприклад, дитину оформляють у садочок. Раз на рік бажано проводити дитині загальний аналіз крові і загальний аналіз сечі».
Педіатр акцентувала: навіть при появі незначних, на перший погляд, скарг у дитини віком до року, як-от нежить чи покашлювання, не можна займатися самолікуванням.

«Потрібно оглянути дитину. Тому що в таких дітей сьогодні – нежить, а завтра – бронхіт. Бувають різні моменти: дитина може серйозно хворіти, навіть не маючи високої температури. Якщо в дитини з’явилися симптоми, що вимагають невідкладної допомоги, тоді потрібно негайно телефонувати лікарю, аби він сказав, що робити, щоб полегшити стан дитини, чи, оцінивши ситуацію, порадив викликати швидку допомогу. При цьому лікар має знати дитину, її анамнез, аби розуміти, чим дитина могла захворіти», – інформувала Людмила Левчук.

Молодий колектив, доступна послуга й відсутність черг

Сергій Духновський лікарем працює з 2009 року. Останніми роками обіймав посаду завідувача Амбулаторії загальної практики – сімейної медицини №3 у Луцьку. Як наголосив, приватна медична практика майже не відрізняється від роботи в комунальній установі. Перевагами ж центру, за його словами, є молодий колектив, доступність послуг і комфортні умови для пацієнтів.
«У нас є укладений договір з Національною службою здоров’я України, що передбачає визначений перелік безоплатних послуг. Відмінність лише в тому, що ми орієнтовані на людину, враховуємо індивідуальні потреби пацієнтів. Наша допомога базується на принципах доступності, безпечності, своєчасності, результативності», – зауважив Сергій Духновський.

Своєю чергою, сімейний лікар Мар’яна Опейда розповіла, як у «Медторг-Експрес» відбувається процес вакцинації населення проти коронавірусу.
«Вакцинація проти COVID-19 є абсолютно безкоштовною. У нас у достатній кількості наявні вакцини Pfizer, CoronaVac, AstraZeneca. Кожен охочий може звернутися і щепитися проти коронавірусу, навіть ті, хто не має укладеної декларації з сімейним лікарем із нашого центру. Щоб не утворювалися великі скупчення людей і не очікувати довго в черзі, краще попередньо записатися на вакцинацію», – сказала вона.

Додала, що в медичному центрі менша завантаженість, тож потрапити на вакцинацію та в цілому на прийом до лікаря легше.
«Все просто: записався і прийшов»

Як зізналася лучанка Наталія Поліщук, вона втомилася від постійних черг у комунальних закладах, тому як тільки дізналася про відкриття «Медторг-Експрес», відразу уклала тут декларації з сімейним лікарем для всієї родини. Якраз прийшла з сином, аби зробити йому щеплення проти коронавірусу.
«Про відкриття центру я дізналася від знайомих. Вони порадили сюди звернутися, адже тут хороші лікарі. Тут зовсім інший рівень обслуговування, все просто і ясно: записався і прийшов», – прокоментувала вона.

Пенсіонерка Алла Пекач мешкає неподалік, тож Медичний центр педіатрії та сімейної медицини зацікавив її насамперед місцем розташування.

«Я 21 рік їздила в третю поліклініку. А мені 72 роки, тому так далеко їздити вже тяжко. Дивлюся: тут відкрито, то й прийшла. Тут дуже приємні лікарі, і в реєстратурі всі ввічливі. Тож навіщо мені їздити так далеко? А якщо зараз розпочнеться локдаун, то й чи візьмуть мене в ту трійку, яка постійно забита? Та й пенсіонеру 16 гривень туди-назад – дорого. Все іде на ліки», – поділилася жінка.

Сьогодні в центр вона прийшла, аби отримати другу дозу вакцини проти COVID-19: «Вік, маю багато хронічних захворювань, то й кажу сімейному лікарю: треба щепитися, далі немає куди відкладати… Я вже знаю, що таке коронавірус. Рік тому лежала в лікарні… Діти, внуки вже зробили щеплення, і донька сказала: «Мамо, обов’язково треба вакцинуватися».
На запитання, чи довелося їй за щось платити, Алла Пекач не роздумуючи відповіла: «Усе безоплатно. Навіть сьогодні, коли я запитала про бахіли, сказала, що скрізь платять за них гроші, дівчата на рецепції тільки засміялися: «Ні, в нас усе безплатно». І аналізи робила безплатно. Мені все подобається».

Контакти Медичного центру педіатрії та сімейної медицини «Медторг-Експрес»:

місто Луцьк, вулиця Ковельська, 3

050 153 33 37

050 714 48 48

[email protected]

Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА та з архіву «Медторг-Експрес»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus