USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Сімейні лікарі вимагають у влади професійного свята

19 Листопада 2015 13:33
Сімейні лікарі звернулись Президента України з проханням внести в перелік загальнодержавних професійних свят День сімейної медицини. Його пропонують відзначати 19 травня щорічно.

Про це під час науково-практичного семінару на тему: «Актуальні питання розвитку сімейної медицини в Україні» сьогодні, 19 листопада, повідомила доктор медичних наук, професор, проректор з лікувальної роботи НМАП імені П.Л. Шупика Ніна Гойда.
Захід, який зібрав медиків з різних регіонів, відбувся у Палаці культури Луцька.


Зі слів Ніни Гойди, нещодавно у Полтаві відбувся всеукраїнський з’їзд сімейних лікарів. Делегати заходу з різни областей, й з Волинської у тому числі, ініціювали звернення до Президента України з проханням запровадити проведення Дня лікаря загальної практики.

«На тому заході не йшлося про те, аби День сімейного лікаря був загальнодержавним вихідним, ми просто хотіли мати професійне свято. Однак, поки що жодної відповіді від Президента не отримали. Влада мовчить», – поділилась переживаннями медик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
лучанин Показати IP 19 Листопада 2015 13:47
а день добровільних внесків на лікарню не хочуть зробити?
лучанин Показати IP 19 Листопада 2015 14:04
та ще й вимагають,а якщо не зроблять,то голодовку об"являть?
Лучанка Показати IP 19 Листопада 2015 14:29
А статусу "сімейний лікар" вони відповідають?
proktolog Показати IP 19 Листопада 2015 14:43
A nasze świata kolu ?
Від учасника тих под Показати IP 19 Листопада 2015 15:16
Семінар ще продовжується. Я приймаю участь. Розглядається дуже багато цікавих питань. Від лікування гепатозів до використання нестероїдних протизапальних, від організації діяльності лікаря загальної практики-сімейного лікаря до питань профілактики окремих захворювань. Питання знеболення та профілактика хронічного болю... А це питання було озвучене у обговоренні... Кілька секунд... А "диванна" сотня мусить якісь зауваження висловити... Всі інтелектуали?
Василь до Від учасника тих под Показати IP 19 Листопада 2015 16:02
"Диванна сотня"? Інтелектуал? Стаття як називається, про що в ній говориться? Якщо звертаєтеся до автора статті, то звертайтеся конкретно, а "диванна сотня" тут і обговорює дану статтю, а не те що ще було чи є на семінарі. Повторюся для особливо одарених - як статтю назвали, так її і обговорюють!
До кого питання? до Василь Показати IP 19 Листопада 2015 17:06
До авторів статті звертайтесь, будь-ласка...
Василю до Василь Показати IP 19 Листопада 2015 17:10
Про Ваш рівень освіти і виховання зрозуміло із написаного Вами.
Для обговорення Показати IP 19 Листопада 2015 15:28
На офіційних сайтах всіх органів виконавчої влади є розділ "електронна петиція". Від Конгресу США і Президента України до міської ради. Кожен, хто хоче щось запропонувати, може розмістити там свою пропозицію. Якщо вона (пропозиція) набере за певний час певну кількість голосів - її (пропозицію) мусять розглянути. Дерзайте!
для бажаючих свята Показати IP 19 Листопада 2015 15:31
працювати б краще навчилися без хабаря . Лікарів тепер нема - одні хапуги і коновали.
Не святкуючим до для бажаючих свята Показати IP 19 Листопада 2015 17:09
А Ви в кого лікуєтесь? Хто із лікарів "нажився" на Вас?
Анонім Показати IP 19 Листопада 2015 17:01
А дня медика замало сімейникам?!/сама медик!!/Може було краще про зарплати, про статус , про захищеність?!
Анонім Показати IP 19 Листопада 2015 21:29
Фігнею люди страдають,краще б підвищували кваліфікацію.
До всіх Показати IP 20 Листопада 2015 16:53
Сьогодні прочитала про смерть маленької ковельчанки ,хочеться плакати просто кричати ЛІКАРІ будь які сімейні не сімейні якщо у Вас є якісь знання або чогось Ви не знаєте вчіть та лікуйте так щоб непомирали від вашого лікування .Змилуйтесь хоч Ви над простолюдом не має у нас грошей на всі ваші бажання Ми просто як і ви хочемо жити ,бачити поруч рідних і близьких ,не читати що у когось страшна біда і в людини немає грошей на ліки .ВАШЕ СВЯТО ЦЕ КОЛИ ВИ ДАЄТЕ ЖИТТЯ БЕЗНАДІЙНИМ ,ПОВЕРТАЄТЕ МАМІ ІЇ ДИТЯТКО .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus