USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Прилуцькому старостинському окрузі – модернізована амбулаторія сімейної медицини

28 Серпня 2020 18:46
Сьогодні перший заступник міського голови Григорій Недопад та радник міського голови Ігор Поліщук разом із виконуючим обов’язки старости Прилуцького старостинського округу Валентином Арчебасовим оглянули новозбудовану амбулаторію загальної практики-сімейної медицини №6 КП «Луцький центр первинної медичної допомоги №2».

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Будівництво амбулаторії розпочалося ще в грудні 2018 року в рамках реалізації програми «Сільська медицина» з метою забезпечення надання якісної первинної медичної допомоги мешканцям сіл Прилуцької сільської ради. Замовником був Департамент регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Волинської обласної державної адміністрації. Однак проєкт будівництва не передбачав водопостачання закладу та проведення сигналізації.
Враховуючи важливість вирішення цих побутових питань для забезпечення повноцінної та ефективної роботи АЗПСМ, було прийнято рішення профінансувати з бюджету Луцької міської територіальної громади видатки на виконання цих робіт. У березні 2020 року амбулаторію було передано на баланс КП «Луцький центр первинної медичної допомоги №2». Вартість об’єкту в сумі 5,2 млн грн.

Станом вже на серпень 2020 року мешканцями навколишніх сіл укладено 337 декларацій з сімейним лікарем амбулаторії.

Амбулаторія загальною площею 200 м2 з новими приміщеннями, оснащеними на належному рівні (2 кабінети лікаря, маніпуляційний кабінет, кабінет профілактичних щеплень, стерилізаційна, кімната персоналу тощо), дає змогу медичному персоналу закладу надавати якісні медичні послуги в комфортних умовах, створює можливість реалізації прав пацієнтів на доступну медичну допомогу та забезпечує передумови для подальшого розвитку первинної медичної допомоги на території Луцької міської територіальної громади.
«Безумовно, що таких амбулаторій має бути якомога більше, аби наблизити медичні послуги до людей. Амбулаторія працює вже близько тижня, на даний момент забезпечена усім необхідним.

Попередньо, тут були проблеми з підведенням води, застарілим твердопаливним котлом. Проблему вирішили завдяки іншому, сучасному рішенню. Сподіваємося, що амбулаторія успішно працюватиме і люди будуть задоволені послугами, що тут надаватимуться», - розповів Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus