USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відгуки і враження бійців про психологічну реабілітацію у Луцьку

19 Березня 2016 13:31
Праця волонтерів у питанні психологічної реабілітації бійців, на жаль, залишається необхідною, оскільки державна програма, всупереч очікуванням, так і не запрацювала. Надалі триває проект психологічної реабілітації бійців АТО і їхніх сімей, що об’єднав у спільній справі кафедру психології СНУ імені Лесі Українки і Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», - інформують у прес-службі Фонду.

Учасники реабілітації дізнаються не лише про те, як впоратися із набутими проблемами, підтримувати один одного, вчитися долати стреси, уникати непорозумінь і суперечок, але й пізнають самих себе, свої можливості.

«Я хочу сказати велике спасибі усім, хто доклав великі зусилля до цього проекту. Психологи за короткий проміжок часу змогли так підійти до людей, що всі проблеми і негаразди, які стояли перед нами, залишилися позаду, принаймні, у той час, коли ми тут були», - зізнається учасник реабілітації Федір Олійчук.

Його слова доповнює й Олександр Наумик, каже, багато чого взяли з того, що розказували психологи, себе згадали, дружин згадали.

Бійці зізнаються, що реабілітація відбувається у дуже дружній атмосфері, невимушено.

«Все йде досить невимушено, дружня обстановка. Немає напруження. Я отримав те, що хотів. Я думав, що не буде круглих столів, буде робота з сім’єю суто. А тут ми вже всі, як одна сім’я», - додає Сергій Бондарук.

Три дні сімейного відпочинку – це дещиця у тій адаптації, яку належить пройти учасникам АТО і їх сім’ям. Причому допомоги потребують усі члени сім’ї.

Зі слів практичного психолога Раїси Федоренко, можливо і була певна напруга і неготовність, але усі разом знаходили спільні точки дотику.

Не минають безслідно і такі реабілітації. За цей короткий проміжок часу колектив реабілітантів насправді перетворюється в таку особливу сім’ю. Окрім того, учасники проекту стають і його партнерами, помічниками, адже діляться інформацією зі своїми друзями, які також потребують такої допомоги.

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» започатковував тимчасовий, короткотривалий проект. Насправді все вийшло по-іншому.

Зі слів виконавчого директора Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ореста Маховського, на початкахдумалося, що за 2014-15 роки і держава, і місцеві органи влади зуміють зібратися, сконцентруватися і на базі наших санітарно-курортних закладів, а вони є на Волині, проводити реабілітацію в широкому масштабі – охопивши всіх хлопців і родини, які були демобілізовані по 1-4 хвилях.

«На жаль, не дивлячись на ті кошти, які виділяються з держави, насправді ми бачимо, що якоїсь системної роботи, не ведеться», - наголошує Орест Маховський.

Окрім психологічного сімейного відпочинку у Фонді Ігоря Палиці «Тільки разом», діють кілька програм підтримки учасників АТО. Це і разова матеріальна допомога після демобілізації, юридичний супровід у проблемних питаннях, передпологові виплати вагітним дружинам бійців, підтримка індивідуальних психологічних консультацій і мистецько-реабілітаційний проект «Зігрій душу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛОНТЕРИ ПРОЕКТУ «ЗІГРІЙ ДУШУ» ПРАЦЮВАТИМУТЬ ЗА НОВИМИ НАПРЯМКАМИ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus