USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Пучдемон відмовився балотуватися на посаду прем'єра Каталонії

11 Травня 2018 11:56
Колишній глава регіонального уряду Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що не буде балотуватися на посаду прем'єр-міністра автономії і запропонував на цю посаду депутата Кіма Торра. Про це повідомляє Тиждень з посиланням на BBC.

Зазначається, що парламент Каталонії повинен вибрати главу уряду до 22 травня.

Так, Торр є депутатом від партії Пучдемона "Разом за Каталонію", а також сепаратистів з партії "Ліві республіканці Каталонії".

Нагадаємо, прокуратура німецької федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн 3 квітня, заявила, що попросила суд підтримати запит Іспанії щодо екстрадиції колишнього глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона. 5 березня на кордоні з Данією поліція Німеччини затримала колишнього главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона. За злочини, які інкримінують Пучдемону в Іспанії, німецький кримінальний кодекс передбачає термін від 10 років позбавлення волі до пожиттєвого ув'язнення.

6 квітня Карлес Пучдемон вийшов під заставу з в’язниці в Німеччині.

Після виходу з в’язниці екс-голова уряду Каталонії знову закликав іспанську владу звільнити всіх затриманих у зв’язку з референдумом про незалежність Каталонії.

Напередодні суд погодився відпустити його під заставу на час розгляду запиту Іспанії про його екстрадицію. Водночас суд постановив, що екс-лідер іспанського регіону не може бути екстрадований за основним звинуваченням – в організації заколоту.

4 травня у Парламенті Каталонії проголосували за зміну регіонального законодавства для того, щоб екс-президент регіону Карлес Пучдемон, який втік, міг бути переобраний і керував з-за кордону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus