USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Лідер Каталонії втік з Фінляндії перед арештом

25 Березня 2018 12:28
Екс-лідер Каталонії Карлес Пучдемон покинув Фінляндію і фінські правоохоронці, які мають ордер на арешт Пучдемона, не знають про його місцезнаходження.

Про це повідомляє ВВС.

Водночас фінський депутат Мікко Карна каже, що Пучдемон повернувся до Бельгії.

Фінляндія отримала ордер на арешт екс-лідера Каталонії у п'ятницю, на наступний день, як розшукуваний владою Іспанії приїхав до Гельсінкі.

Видання також зазначає, що вночі в Каталонії близько тисячі людей вийшли на протест проти рішення Верховного суду Іспанії щодо звинувачень на адресу 25 каталонських політиків, серед яких є і Пучдемон. Обвинувачуваним загрожує до 30 років ув'язнення. Внаслідок демонстрацій у Барселоні постраждали більше 20 осіб.

Нагадаємо, Карлес Пучдемон втік до Бельгії після того, як 27 жовтня парламент Каталонії ухвалив декларацію про незалежність регіону, порушивши Конституцію Іспанії. В Іспанії проти нього ведеться розслідування за звинуваченнями у заколоті, бунті та розтраті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1111 Показати IP 25 Березня 2018 16:26
Да зловили вже сєпара, буде сидіти в Іспанії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus