USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Путін доручив Герасимову захопити Донбас до весни, – ГУР

17 Січня 2023 10:35
Президент Росії Володимир Путін поручив новому командувачу ЗС РФ в Україні Валерію Герасимову захопити Донецьку та Луганську область до березня.

Про це заявив представник пресслужби Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі FREEДОМ, передає УНІАН.

За його словами, Путін не звертає уваги на те, що насправді відбувається на фронті. Російський президент прагне знищення українців як окремого народу і нації, знищення України як незалежної держави.

«Все-таки ми можемо говорити про пріоритетний для рашистів напрямок – це Донбас. І чергові терміни, які він визначає вже для Герасимова, скажімо, як нового керівника війни проти України, – це мета захоплення Донбасу і формування певної зони безпеки, ну, вже до березня», – зазначив представник ГУР.

Він нагадав, що перед окупаційною владою вже неодноразово змінювали терміни поставлених задач. Зокрема, вони хотіли «взяти Київ за три дні». Юсов наголосив, що нічого у окупантів не вийде і цього разу. У розвідки є інформація про ознаки підготовки російською окупаційною армією наступу на Запорізькому напрямку.

«Так, безумовно, такі дані є. Це може свідчити як про пряму підготовку до наступальних дій з боку противника, так і про певні обманні дії для того, щоб інформаційну кампанію проводити й, скажімо так, приховати справжні наміри свої на інших напрямках фронту. Уся інформація відстежується, і відповідні висновки, і заходи проводяться з боку українських Сил оборони», – підсумував Юсов.

Останні зміни в керівництві російськими військами в Україні свідчать про підготовку до «крайнього ривка» окупантів.

Таку думку висловив Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

«Розуміючи, що відбувається на Росії, розуміємо, що вони готуються зробити так званий крайній ривок. Ми більш ніж упевнені, що з цим пов’язані ті процеси, які на сьогодні відбуваються по зміні людей...» – зазначив він.

Як пояснив Данілов, саме призначення Герасимова говорить про те, що для Кремля це останній дзвоник.

«Після того вже не буде на кого міняти, не буде на кого списувати ті поразки, які вони обов’язково отримають на нашій території. Вони до цього готуються, і ми маємо до цього готуватися», – сказав він.

Як раніше повідомляли, міністр оборони України Олексій Резніков передбачив активність на фронті з настанням весни. За його словами, Росія могла підготувати ресурси для атаки на півдні і сході.

Політолог Марк Галеотті також зазначав, що призначення начальника ЗС РФ Валерія Герасимова може вказувати на підготовку Кремлем до серйозного вторгнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus