USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Путін готує пастку для Заходу, - експерт

25 Листопада 2014 11:11
Останні умови Кремля про гарантування неучасті України в НАТО в обмін на мир є спробою вчепити Захід на «гачок» подальших вимог і ультиматумів.

Таку думку висловив голова Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, - повідомляє «Укрінформ».

«Російська Федерація намагається переконати окремі європейські країни, окремих європейських політиків у тому, що не потрібно брати Україну до НАТО. Буцімто це буде гарантією розв'язання української кризи. Зафіксувати, що Україна не буде у НАТО - тоді все буде гаразд. Заходу підкидають такий гачок», - зазначив він.

Зі слів експерта, такі поступки не стануть гарантією припинення війни. Навпаки, вони можуть розв'язати руки російському агресору: «Будуть нові ультиматуми. Зараз кажуть, що Україна не може бути в НАТО, а завтра скажуть, що проти того, щоб Україна була в Європейському Союзі».

Фесенко нагадав про саміт НАТО в Бухаресті 2008 року: «Тоді Росія пропонувала такі самі умови (щодо України та Грузії - ред.), і Захід, зокрема Німеччина і Франція, пішли на такий компроміс. Однак сталося наступне: того ж року РФ розв'язала війну проти Грузії».

«Дуже важливо чітко зафіксувати, що подібні пропозиції Росії є пасткою, що не можна погоджуватися на такі варіанти», - вважає Фесенко.

На його переконання, Україна сама повинна вирішувати, вступати до Північноатлантичного союзу чи ні: «Для нас принципово, щоб ніхто у нас не забирав суверенного права самовизначатися, приймати рішення щодо того, куди і як рухатися. Ніхто не може чинити нам зовнішні обмеження».

Нагадаємо, згідно з даними опитування соціологічної групи «Рейтинг», все більше українців хоче вступити до НАТО і ЄС. Так, якби сьогодні проводився референдум про підтримку вступу України до ЄС, то таке рішення підтримали б 64% респондентів, у випадку з НАТО позитивне рішення прийняв би 51% українців.

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, ще в березні військова загроза з боку Росії видавалася українцям нереальною. Так, пропозицію депутата облради Василя Пецентія завернутися до депутатів Верховної Ради України з закликом якнайшвидше вступити в НАТО обранці Волині не підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus