USD 40.80 41.10
  • USD 40.80 41.10
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.22 10.40

Путін продиктував Ердогану свої вимоги до України

19 Березня 2022 19:11
Під час телефонної розмови з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом російський диктатор продиктував свої вимоги для досягнення припинення вогню в Україні і не хоче проводити прямі переговори з президентом Володимиром Зеленським до їхнього «вирішення».

Про це речник Ердогана Ібрагім Калин розповів в інтерв’ю газеті Hürriyet, яке цитує CNN, пише Новое время.

Під час розмови з главю Кремля 17 березня президент Туреччини запропонував організувати зустріч Зеленського та Путіна на території своєю країни Проте останній виклав йому свою низку вимог, «які у Стамбулі чи Анкарі. необхідно вирішити до будь-яких переговорів на рівні керівництва». Калин перерахував такі:

нейтралітет України, тобто відмова від членства в НАТО;

роззброєння та гарантії взаємної безпеки у контексті австрійської моделі;

«денацифікація» – безпідставні та неправдиві звинувачення на адресу українців, які Путін назвав мотивацією для повномасштабного вторгнення РФ;

усунення перешкод для широкого використання російської мови в Україні;

визнання легітимності окупації Росією Криму;

визнання самопроголошених «Л/ДНР».

За словами речника Ердогана, останній пункт є «найскладнішими» і не прийнятним для України та міжнародної спільноти.

«Якщо в перших чотирьох пунктах буде досягнута згода, то може бути дискусія на рівні лідерів щодо п’ятого та шостого пунктів», – сказав Калин, наголосивши, що Ердоган закликав Путіна до припинення вогню на постійній основі.

18 березня радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що позиції України на переговорах із Росією незмінні: припинення вогню, виведення російських військ та жорсткі гарантії безпеки з конкретними формулами. За його словами, вони можуть тривати кілька тижнів, а позиція Москви стала «адекватнішою».

Подоляк наголосив: існують поступки, на які Україна точно не готова йти, зокрема віддати свої території.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus