USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Путін применшив значення атаки дронів на Москву, щоб приховати безсилля, – ISW

31 Травня 2023 08:41
Президент Росії Володимир Путін спробував применшити значення атаки безпілотників на Москву, щоб не визнавати свої обмежені можливості «відплатити» Україні, переконані аналітики Інституту вивчення війни.

Про це вони написали у своєму звіті, передає УП.

Коментуючи атаку БПЛА на столицю РФ, Путін заявив, що російські війська завдали удару по штабу української військової розвідки «два-три дні тому», та сказав, що ЗС РФ продовжують відповідати на «війну України проти Донбасу», завдаючи ударів по українській військовій інфраструктурі.

Президент РФ натякнув, що удари безпілотників по Москві були відповіддю Києва на російські удари. При цьому російське міноборони повідомило 30 травня, що війська РФ здійснили «низку ударів із застосуванням далекобійного високоточного озброєння повітряного базування по головних центрах ухвалення рішень» в Україні.

«Міноборони Росії не заявляло, що завдавало ударів по штабу української військової розвідки, немає жодних підтверджень заяви Путіна. Російський президент також заявив, що Україна намагається спровокувати відповідь і змусити Росію «віддзеркалити» свої дії. Наголос Путіна на минулих і поточних ракетних ударах, ймовірно, є спробою дати зрозуміти, що РФ вже активно відповідає і їй не потрібно відповідати на подальші українські провокації», – йдеться у звіті.

В ISW також звернули увагу на слова Путіна про те, що, хоча московські системи протиповітряної оборони «працюють нормально», Росії все ще потрібно «працювати» над удосконаленням цих систем.

В інституті вважають, що відповідною заявою Путін спробував випередити закиди з боку російських ультранаціоналістів, які раніше вже критикували неефективність ППО в Москві та у регіонах на кордоні з Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus