USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Путін відмовився від повної мобілізації, – ISW

14 Березня 2023 11:38
Російський президент Володимир Путін відмовився від повної мобілізації, про що свідчить поданий до думи законопроект про підвищення призовного віку.

Проект Шойгу передбачає негайне підвищення максимального віку призову з 27 до 30 років, а також підвищення мінімального віку призову з 18 до 21 року зі щорічним збільшенням на один рік в період з 2024 по 2026 рік. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«Негайне підвищення максимального віку в законопроекті, ймовірно, спрямоване на розширення вікового діапазону призову, щоб задовольнити деяку частину безпосередніх потреб російських збройних сил в Україні, а потім згодом скоротити загальні вимоги призову на військову службу для російського суспільства в наступні роки», – вказують аналітики.

Поступове підвищення призовного віку означає, що трирічні групи потенційних російських призовників, по суті, отримають відстрочки на три, два і один рік кожна, а річні для призову групи 2023 року продовжуватимуть бойові дії на виснаження в Україні.

На думку аналітиків, Кремль, можливо, намагається захистити нове покоління росіян від демографічних і соціальних наслідків війни на виснаження в Україні, розподіляючи ці впливи серед групи росіян одного покоління.

Графік скорочення призовного віку також може свідчити про те, що Кремль не очікує, що війна в Україні триватиме довше, ніж наступні три роки. Це пропоноване розширення вікового діапазону призову є ще одним додатковим заходом щодо формування сил, набагато нижче повної мобілізації, і вказує на те, що Кремль як і раніше вкрай не сприймає перспективу повної мобілізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 14 Березня 2023 12:52
гарна історія. шкода лише, що брехня
Патрiот Показати IP 14 Березня 2023 15:17
А вiн що,планував? А-ха-ха скiльки ще часу ви будете годувати цiею брехнею люд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus