USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

У розвідці розкрили масштаби мобілізації в Росії

15 Січня 2024 11:48
Щодня до лав Збройних сил РФ приходить близько 1000-1100 осіб, тобто близько 30 тисяч на місяць.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

«Це йде і на заповнення втрат, і на формування резервних полків. Але це не можна назвати прихованою мобілізацією. Давайте так: у них йде мобілізація. Просто це не проводиться так масово, як у жовтні-грудні 2022 року», – пояснив він.

Читати ще: РФ експериментує з ударами по Україні: в ISW назвали причини

Він також додав, що залишки «Вагнера» зараз переформатовані.

«Вже створено багато так званих приватних військових компаній, які перебувають і під контролем Міністерства оборони Росії, і під контролем Росгвардії. Ті вагнерівці, які підписали контракт з Міністерством оборони або росгвардією, продовжують свою службу або в Збройних силах РФ, або в інших приватних компаніях», – розповів Скібіцький.

За його словами, також відбулося переформатування групи «Вагнера» в інших країнах, насамперед в Африці, а також в Сирії та Лівії.

Читати ще: Для «м'ясних» штурмів військовим РФ систематично видають наркотики та психотропи

«Там зараз як такого ПВК «Вагнера» вже немає. Там діють інші приватні військові кампанії. Вони контролюються російським Міністерством оборони», – повідомив представник ГУР.

Що буде в разі масової мобілізації в Росії – прогноз

Ексглава Служби зовнішньої розвідки, генерал Микола Маломуж впевнений, що після виборів почати масову мобілізацію для Путіна – величезна дестабілізація.

На його думку, ЗСУ треба витримати натиск ворога цієї зими, а навесні нова стратегія забезпечить заходи для знищення окупантів на фронті і в тилу. Маломуж вважає, що ніяка мобілізація в РФ вже не буде актуальна, оскільки багато росіян зрозуміють, що при такому форматі російські мобілізовані будуть знищені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus