USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Кремлі не коментували другу річницю вторгнення: в ISW пояснили, чого злякалися в РФ

26 Лютого 2024 16:07
У Росії офіційні особи та державні ЗМІ утримались від висвітлення другої річниці початку повномасштабної війни проти України, щоб не привертати увагу населення до невдач окупантів. Йдеться про значні втрати РФ, провал у досягненні заявлених стратегічних цілей, реалізації менших задач – захоплення всієї Луганської та Донецької області.

Як повідомляє ISW, останнє російське опитування громадської думки показало, що настрої росіян щодо війни в Україні в основному залишаються незмінними. Більшість росіян здебільшого апатичні до війни, однак не підтримують другу хвилю мобілізації.

На думку аналітиків, президент РФ Володимир Путін та урядовці країни вирішили промовчати щодо річниці щоб зберегти суспільну апатію до війни. Це дозволяє владі країни-агресорки продовжувати війну без значної суспільної реакції.

Читати ще: Росія поки генерує нові сили майже еквівалентно до поточних втрат на війні, – ISW

Як зазначається, Путін, ймовірно, усвідомлює, що друга хвиля мобілізації буде непопулярною, і стурбований, що це спричинить широке невдоволення. Однак це може змінитись після його переобрання в березні 2024 року. Він може вирішити, що потреби Росії у формуванні збройних сил переважують ризики широкого внутрішнього невдоволення.

Як відомо, з початку повномасштабної війни втрати РФ досягли вже 410 700 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus