USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Путін використовує два важелі, щоб змусити Україну піти на поступки, – ISW

16 Грудня 2022 13:37
Російський диктатор Володимир Путін намагається використати одразу два важелі, для отримання від України територіальних поступок.

Про це пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти вважають, що російський диктатор проводить наступальні дії навколо Бахмута та Авдіївки, а також наносить ракетні удари по критичній інфраструктурі для того, щоб примусити Україну піти на переговори на своїх умовах.

В ISW зазначили, що після відступу з Херсону РФ почала активний наступ на Донбасі.

Аналітики стверджують, що Путін наказав своїм військам звільнити всю Донецьку область і постійні атаки в районі Бахмута та на заході Донецької області проводяться саме з цією метою.

У Кремлі сподіваються, що наступальні дії виснажать українські війська і вони втратять здатність захищати свою територію, тому у Києві будуть змушені піти на поступки диктатору, що дасть час для підготовки нового наступу.

Російські атаки на енергетичну інфраструктуру також мають на меті змусити Україну капітулювати чи піти на переговори з Москвою.

Втім, впевнені експерти, ці два важелі не змусять Київ поступитись. Збройні сили України зберігають ініціативу на полі бою після звільнення Харківської області та Херсону.

«Таким чином Путін може створювати умови для третьої, послідовної військової операції на той випадок, якщо ці дві спроби не зможуть забезпечити досягнення цілей шляхом підготовки до нового наступу в Україні взимку 2023 року», – пишуть аналітики.

Експерти ISW пишуть, що дійсно є всі ознаки того, що Росія готує нову наступальну операцію взимку 2023 року, оскільки почала підтягувати військову техніку до лінії фронту.

Читати ще: Російські війська не зможуть взяти Київ, навіть якщо спробують знову атакувати, – ISW

Також у ISW заявили, що зима сприятиме українським та російським військам у їхніх наступальних операціях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus