USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Путіну світить тюрма, його ув'язнення є реальним, – прокурор Нюрнберзького процесу

5 Березня 2022 19:38
Прокурор Бенджамін Ференц, який працював на Нюрнберзькому процесі (суд над керівниками гітлерівської Німеччини) і якому наступного тижня виповниться 102 роки, в інтерв'ю Mirror підтвердив, що російського президента Володимира Путіна можуть засудити за злочини проти людяності, які російські військові вчиняють в Україні, повідомляє Українська правда.

«Злочини, які зараз вчиняє Росія проти України, є ганьбою для людського суспільства, винні мають бути притягнуті до відповідальності за агресію, злочини проти людства та за вбивства», – сказав він.

За словами Ференца, Путіна можуть ув'язнити, як Радована Караджича – лідера боснійських сербів, якого свого часу звинуватили у геноциді.

«Це дуже реалістично (ув'язнення президента РФ, – УП). Все, що потрібно, – це рішучість зробити це, адже вони (росіяни, –- УП) не живуть на Місяці. Я хочу бачити Путіна за ґратами, це можливо», – додав Ференц.

За його словами, Захід сподівався, що загроза Нюрнберзького процесу спинить Путіна від подальшої агресії, проте цього не сталося.

Ференц зазначив, що ні в нього, ні в оточення вже немає жодних сумнівів у вчиненні злочинів путінською Росією, оскільки велика кількість доказів вказує: російські військові націлені на цивільних осіб та використовують касетні бомби.

Нагадаємо, група слідчих Міжнародного кримінального суду в Гаазі виїхала до України для розслідування за колективним міжнародним позовом проти Росії щодо її воєнних злочинів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus