USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Воєнні злочини РФ в Україні: Міжнародний кримінальний суд пред'явить перші звинувачення вже взимку

20 Липня 2022 20:59
Міжнародний кримінальний суд має намір розглянути першу справу про воєнні злочини Російської Федерації в Україні до кінця року. Перший випадок представлять вже цієї зими або на початку 2023 року.

Про це пише Bloomberg, повідомляє УНІАН.

За даними джерел видання, остаточна дата ще не встановлена, і процес може затягнутися, тому що для підготовки справи потрібен час. При цьому конкретні деталі розглянутої справи невідомі.

У березні була створена спільна слідча група у складі кількох європейських судових органів для збору доказів злочинів російської армії в Україні. Прокуратура МКС є учасником слідчої групи, роботу якої підтримує агентство Європейського Союзу зі співробітництва в галузі кримінального правосуддя.

Відзначається, що МКС та Україна ведуть переговори про передачу Києвом як мінімум одного російського військовополоненого до суду. Він може дати свідчення проти високопоставлених російських командирів.

Відтоді як Росія вдерлася в Україну 24 лютого, Верховний комісар ООН з прав людини зафіксувала понад 11 500 жертв серед цивільного населення. Станом на 12 липня було вбито не менше 5024 мирних жителів, у тому числі близько 300 дітей.

Російські військові звинувачуються в нападах на цивільні будівлі та звірствах в низці українських міст, таких як Буча, де окупанти влаштовували масові поховання, а також катували та страчувала українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus