USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У ЄС планують впровадити санкції проти російської ПВК «Вагнера»

16 Листопада 2021 08:44
У Європейському Союзі схиляються до впровадження санкцій проти відомої російської «приватної військової компанії Вагнера», яка відзначилася у війні на Донбасі проти України, в Сирії, Лівії, а зараз активно діє в Африці.

Про це заявив високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель за підсумками засідання Ради ЄС, яке проводилося на рівні глав МЗС, пише Слово і Діло.

Однак причиною такої реакції є зовсім не ситуація в Україні, і не «подвиги» бойовиків «Вагнера» в Сирії. Європа стурбована тим, що російські найманці глибоко влізли в африканські справи, зокрема, в Буркіна-Фасо і малі, де у деяких європейських країн є власні інтереси.

Офіційно Боррель заявив, що дії найманців РФ в Африці створюють нестабільність в цьому регіоні, посилюють потоки мігрантів до Європи та погіршують ситуацію зі світовою безпекою.

«Як наслідок, ми погодилися розпочати спеціальний механізм обмежувальних заходів для Малі... Ми також підняли тему можливої причетності групи Вагнера, і спостерігався широкий консенсус щодо того, щоб вжити додаткових заходів проти цієї групи. Це буде вирішено відразу, як тільки технічні органи ЄС завершать відповідну роботу», – заявив він.

Конкретні пропозиції будуть проаналізовані робочими групами дипломатів і представлені перед наступним засіданням Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

Нагадаємо, 26 вересня в Росії офіційно підтвердили, що влада західноафриканської країни Малі звернулася до російської приватної військової компанії для допомоги в боротьбі з терористами. Малі традиційно було сферою інтересів Франції, яка надавала державі допомогу в боротьбі з ісламістами.

При цьому російські найманці активно діють в Лівії, Центральноафриканській Республіці та деяких інших африканських країнах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus