USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

П’ять сосен із волинського лісу вартуватимуть лісокрадам 20 тисяч гривень

3 Березня 2009 10:05
На Волині є чимало цінної деревини, що спокушає прихильників незаконних рубок. Отож, 27 лютого у Ківерцівському лісгоспі знову затримали лісокрадів, – 3 березня інформують «Волинські Новини».
 
О 19.00 майстер лісу Ківерцівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ» Петро Хмілевський у кварталі 23 виявив незаконну рубку дерев – 150-літніх сосен звичайних. Щоб не злякати зловмисників, покликав підмогу. Через лічені хвилини на місце злочину прибули головний лісничий ДП «Ківерцівське ЛГ» та лісничий Ківерцівського лісництва.
 
Як повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, лісокрадів взяли на гарячому: якраз падала зрізана бензопилою «Урал» сосна. Ними виявились жителі сіл Мощаниця та Дерно Ківерцівського району Михайло Радіон, котрий не вперше затримується за подібні злочини, Юрій Гайдук, Святослав Жуль та Микола Саверчук.
 
При обстеженні лісового масиву було встановлено факт незаконної рубки п’яти дерев сосни кубомасою 11,69 метра кубічних. Загальна сума збитків, завданих державі, становить 19 тисяч 283 гривень.
 
З’ясовано, що горе-лісоруби заїхали легковим автомобілем марки «Опель» червоного кольору, а для вивозу награбованого чекали вантажний транспорт. Та йому не довелося їхати. Лісова охорона відпрацювала на відмінно.
 За інформацією, наданою начальником відділу охорони та захисту лісу Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимиром Читкайлом, з початку року спостерігається збільшення подібних випадків порівняно із минулим роком
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus